Artikel top billede

Ingram køber tidligere dansk distributionsjuvel

Den amerikanske distributør smider fem milliarder for at få adgang til det globale smartphone-marked.

Ingram Micro har indgået en aftale om at købe mobildistributøren Brightpoint. Det sker i en handel, der ifølge selskaberne er fem milliarder kroner værd.

Brightpoint er en oprindelig amerikansk mobildistributør, der i 2007 blev global ved at fusionere med den danske mobildistributør Dangaard Telecom. Det skete i en handel, der dengang var to milliarder kroner værd.

Brightpoint havde i 2011 en omsætning på 31 milliarder kroner. Sammenkoblet med de 214 milliarder kroner, som Ingram Micros omsatte for i 2011, kommer det nye opkøb til at distancere Ingram Micro endnu mere fra verdens næststørste distributør, Tech Data, som i deres seneste regnskab fremviste en omsætning på 156 milliarder kroner.

Med købet af Brightpoint får Ingram Micro udover en langt bredere forretning i Europa også adgang til Afrika og Mellemøsten. Ingram Micros koncernchef er da også glad for købet.

"Strategisk passer det godt, og er med det samme en god tilføjelse til Ingram Micros eksisterende forretning," siger Alain Monié, der er koncernchef for Ingram Micro.

Ingram Micro forventer at købet af Brightpoint går igennem i slutningen af 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere