Artikel top billede

Ingram køber tidligere dansk distributionsjuvel

Den amerikanske distributør smider fem milliarder for at få adgang til det globale smartphone-marked.

Ingram Micro har indgået en aftale om at købe mobildistributøren Brightpoint. Det sker i en handel, der ifølge selskaberne er fem milliarder kroner værd.

Brightpoint er en oprindelig amerikansk mobildistributør, der i 2007 blev global ved at fusionere med den danske mobildistributør Dangaard Telecom. Det skete i en handel, der dengang var to milliarder kroner værd.

Brightpoint havde i 2011 en omsætning på 31 milliarder kroner. Sammenkoblet med de 214 milliarder kroner, som Ingram Micros omsatte for i 2011, kommer det nye opkøb til at distancere Ingram Micro endnu mere fra verdens næststørste distributør, Tech Data, som i deres seneste regnskab fremviste en omsætning på 156 milliarder kroner.

Med købet af Brightpoint får Ingram Micro udover en langt bredere forretning i Europa også adgang til Afrika og Mellemøsten. Ingram Micros koncernchef er da også glad for købet.

"Strategisk passer det godt, og er med det samme en god tilføjelse til Ingram Micros eksisterende forretning," siger Alain Monié, der er koncernchef for Ingram Micro.

Ingram Micro forventer at købet af Brightpoint går igennem i slutningen af 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?