Artikel top billede

Android-botnet spreder spam

Det første botnet på Android-enheder er nu opdaget. Samtidig er antallet af malware-apps til Android steget voldsomt.

Der har været mange meldinger om malware på Android-platformen. Ifølge denne blog er der nu for første gang fundet tegn på et botnet, der kører på Android-enheder. Det er Microsoft-medarbejderen Terry Zink, som har opdaget en spam-bølge med beskeden "Sent from Yahoo! Mail on Android".

Sammen med headeren (der indeholder "AndroidMobile") tyder det på, at alle spam-beskederne er sendt fra Android-enheder.

Zink skriver, at ip-adresserne peger mod lande som Rusland, Ukraine, Indonesien, Thailand og Venezuela.

Det er lande, hvor andelen af malware-inficeringer typisk er noget højere end i de rigeste industrilande, fordi brugerne henter software fra tvivlsomme kilder i stedet for at handle i den officielle Android-butik.

Samtidig advarer Trend Micro om, at antallet af malware-applikationer til Android er steget fra 10.000 til 20.000 på en enkelt måned.

Der er typisk tale om falske versioner af populære apps som Instagram og Angry Birds. Den officielle Google Play butik er heller ikke sikker. Her er der fundet 17 malware-apps, som blev downloadet 700.000 gange, inden de blev opdaget og slettet.

Trend Micro henviser til, at risikoen for malware-apps er større i Google Play end i Apples App Store, hvor kontrollen med applikationerne er meget strengere. Risikoen er endnu større, hvis man henter software fra tredjeparts-butikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere