Cool internetradio inviterer verdensmusik indenfor

Internetradioen fra Vooni tilbyder DAB, internetradio, FM-radio og streaming. Det gør den godt, men med en smule besvær.

Radioen har det mundrette navn VIR810 og er en efterfølger til VIR608. Den nye model er større, har bedre lyd og DAB-radio.

Størrelsen på radioen er rigtig god. Den er større end små retroradioer fra eksempelvis Tivoli Audio, men den er væsentligt mindre end et fuldvoksent anlæg.

Det gør det umiddelbart lidt svært at vælge, hvor i hjemmet Vooni-radioen skal placeres. Vi besluttede, at den skulle tjene som køkkenradio. Størrelsen gør den nem at placere i en reol, på en hylde eller som i dette tilfælde oven på mikroovnen.

Simpel opsætning

Opsætningen af radioen er forbavsende simpel. Radioen skal kobles på dit Wi-Fi, og det går ganske let og smertefrit med den medfølgende fjernbetjening.

Og dog - det kan tage lang tid at indtaste en kompliceret adgangskode, når du på displayet har vist hele alfabetet og skal navigere rundt i det med piletaster. For en gangs skyld er det mindre fedt at have en "god" adgangskode.

Derefter er det simpelt nok til, at du kan smide manualen ud. Det er uhyre let at vælge imellem DAB, net- og FM-radio, og inden du ser dig om, har du radio fra hele verden.

Men den klassiske FM-radio bliver næsten gjort til grin. For hvem gider konstant at rette på en lang antenne og høre på skrattende radio, når man kan høre klar, antennefri DAB-radio eller Radio Beirut?

Mavedanser-mandag

Vi opdager hurtigt, at DAB-radioen hurtigt får plads som den mest brugte funktion på apparatet. Når den kører i køkkenet, typisk om morgenen, er det nu rart at kunne få lidt nyheder, trafikinformation og vejrudsigt på dansk med frem for en formodet update på hitlisten i Brasilien - på portugisisk vel at mærke.

Men det er uden tvivl super underholdende at zappe mellem radiostationerne fra fjerne verdenshjørner. En mandag morgen bliver pludselig mindre trist, når lyden af mellemøstlige mavedanserrytmer er soundtracket til din morgenkaffe.

Det er desuden muligt at gemme favoritstationer, så de er ultra-nemme at tilgå - men menuen for radio-surfing er så overskuelig, at det næsten er unødvendigt at gemme stationerne.

Kompliceret streaming

Radioen brøster sig af at kunne streame musik fra computeren via det trådløse netværk. Det skal dog vise sig at være væsentligt lettere sagt end gjort.

Informationen i brugsanvisningen er ret sparsom og nævner kun muligheden for at streame musik via Windows Media Player.

Men, men, men.

Det udelukker vel først og fremmest mac-brugerne, men hvem i alverden bruger Windows Media Player i dag?

Det er altså en lettere kompliceret proces at få radioen til at streame fra musikbiblioteket på computeren - og har du en mac, er det uvist, om det kan lade sig gøre. Manualen fortæller i hvert fald ikke, hvordan det skal gøres.

Desuden er streaming-tjenester blevet uhyre populære - så hvis Vooni kunne finde ud af at tale sammen med en Spotify-, Wimp- eller TDC Play-konto, ville det være helt perfekt.

Konklusion

Vooni VIR810 er en fantastisk følgesvend, hvis du står og mangler en kvalitetsradio. Lyden er supergod, den er meget brugervenlig, og så er den pæn og neutral i designet, så den passer ind i næsten ethvert rum.

Du skal ikke købe den for streaming - det er den ene ting, der ikke fungerer optimalt på radioen her. Men savner du en solid radio, der giver dig mulighed for både at høre velkendte stemmer og toner, og samtidig giver dig muligheden for at gå på opdagelse i hele verden, er Vooni VIR810 måske noget for dig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere