Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Cool internetradio inviterer verdensmusik indenfor

Internetradioen fra Vooni tilbyder DAB, internetradio, FM-radio og streaming. Det gør den godt, men med en smule besvær.

Radioen har det mundrette navn VIR810 og er en efterfølger til VIR608. Den nye model er større, har bedre lyd og DAB-radio.

Størrelsen på radioen er rigtig god. Den er større end små retroradioer fra eksempelvis Tivoli Audio, men den er væsentligt mindre end et fuldvoksent anlæg.

Det gør det umiddelbart lidt svært at vælge, hvor i hjemmet Vooni-radioen skal placeres. Vi besluttede, at den skulle tjene som køkkenradio. Størrelsen gør den nem at placere i en reol, på en hylde eller som i dette tilfælde oven på mikroovnen.

Simpel opsætning

Opsætningen af radioen er forbavsende simpel. Radioen skal kobles på dit Wi-Fi, og det går ganske let og smertefrit med den medfølgende fjernbetjening.

Og dog - det kan tage lang tid at indtaste en kompliceret adgangskode, når du på displayet har vist hele alfabetet og skal navigere rundt i det med piletaster. For en gangs skyld er det mindre fedt at have en "god" adgangskode.

Derefter er det simpelt nok til, at du kan smide manualen ud. Det er uhyre let at vælge imellem DAB, net- og FM-radio, og inden du ser dig om, har du radio fra hele verden.

Men den klassiske FM-radio bliver næsten gjort til grin. For hvem gider konstant at rette på en lang antenne og høre på skrattende radio, når man kan høre klar, antennefri DAB-radio eller Radio Beirut?

Mavedanser-mandag

Vi opdager hurtigt, at DAB-radioen hurtigt får plads som den mest brugte funktion på apparatet. Når den kører i køkkenet, typisk om morgenen, er det nu rart at kunne få lidt nyheder, trafikinformation og vejrudsigt på dansk med frem for en formodet update på hitlisten i Brasilien - på portugisisk vel at mærke.

Men det er uden tvivl super underholdende at zappe mellem radiostationerne fra fjerne verdenshjørner. En mandag morgen bliver pludselig mindre trist, når lyden af mellemøstlige mavedanserrytmer er soundtracket til din morgenkaffe.

Det er desuden muligt at gemme favoritstationer, så de er ultra-nemme at tilgå - men menuen for radio-surfing er så overskuelig, at det næsten er unødvendigt at gemme stationerne.

Kompliceret streaming

Radioen brøster sig af at kunne streame musik fra computeren via det trådløse netværk. Det skal dog vise sig at være væsentligt lettere sagt end gjort.

Informationen i brugsanvisningen er ret sparsom og nævner kun muligheden for at streame musik via Windows Media Player.

Men, men, men.

Det udelukker vel først og fremmest mac-brugerne, men hvem i alverden bruger Windows Media Player i dag?

Det er altså en lettere kompliceret proces at få radioen til at streame fra musikbiblioteket på computeren - og har du en mac, er det uvist, om det kan lade sig gøre. Manualen fortæller i hvert fald ikke, hvordan det skal gøres.

Desuden er streaming-tjenester blevet uhyre populære - så hvis Vooni kunne finde ud af at tale sammen med en Spotify-, Wimp- eller TDC Play-konto, ville det være helt perfekt.

Konklusion

Vooni VIR810 er en fantastisk følgesvend, hvis du står og mangler en kvalitetsradio. Lyden er supergod, den er meget brugervenlig, og så er den pæn og neutral i designet, så den passer ind i næsten ethvert rum.

Du skal ikke købe den for streaming - det er den ene ting, der ikke fungerer optimalt på radioen her. Men savner du en solid radio, der giver dig mulighed for både at høre velkendte stemmer og toner, og samtidig giver dig muligheden for at gå på opdagelse i hele verden, er Vooni VIR810 måske noget for dig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere