Artikel top billede

Nokia hjælper fyrede ansatte med at starte deres eget firma

Midt i de massive fyringer hos Nokia er der også solstråle-historier om eks-ansatte, der har fået støtte til et nyt liv som iværksætter.

Finske Nokia har sagt farvel til mange medarbejdere i den seneste tid - i sidste måned måtte Nokia varsle fyringen af yderligere 10.000 ansatte. Men det er ikke kun en negativ historie om problemer hos den gamle mobiltelefon-gigant. Nokia har også gjort en aktiv indsats for at hjælpe sine fyrede medarbejdere med at starte deres egen virksomhed. Det skriver Techcrunch, som fortæller om Nokia Bridge inkubator programmet.

Her kan afskedigede Nokia-medarbejdere modtage op til 1,1 mio. kr. i støtte til deres nye liv som iværksættere. Nokia Bridge har angiveligt allerede støttet mere end 100 firmaer, men Nokia vil ikke fortælle hvem det er. Enkelte af navnene er dog kendt nu.

Det gælder blandt andet Jolla, som vil forsøge at genoplive den gamle MeeGo-platform. Næsten hele MeeGo-udviklingsholdet fra Nokia er samlet i det nye firma, og så er det nok ikke underligt, at det har modtaget støtte fra Nokia Bridge. Jolla har ambitioner om at udvikle en ny smartphone baseret på MeeGo.

I Storbritannien kan hver Nokia-ansat modtage omkring 190.000 kr., og op til fire fyrede Nokia-folk kan gå sammen om et projekt. Desuden kan de modtage yderligere næsten 400.000 kr., så den samlede sum altså kommer op på mere end en million kroner.

Nokia Bridge hjælper også med træning og teknisk support og enkelte af de nystartede firmaer har licenseret teknologi fra Nokia.

Ifølge Techcrunch har inkubatoren støttet TreLab, der arbejder med måling og overvågning af trådløse netværk, Cloudberrytec, der også består af tidligere MeeGo-folk, og Avanto Networks, der rådgiver om mobil strategi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere