Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Så meget har Also Actebis mistet sidste år

Paradoksalt nok betyder et exceptionelt godt 2010, at distributøren Also Actebis går tilbage på de fleste parametre i 2011.

En af de største it-distributører i Europa, Also Actebis, har offentliggjort sit danske regnskab for 2011. Selv om omsætningen steg med 433 millioner kroner fra 2010 til 2011, så faldt driftsresultatet med godt 10 millioner og resultatet før skat med knap syv millioner.

Året har været et vanskeligt år for økonomien generelt, siger nordisk direktør i Also Actebis Torben Qvist, som er "ganske godt tilfreds".

"Vi er kommet godt igennem året og er tilfreds med resultatet på bundlinjen," siger Torben Qvist, som også sidder med i Also Actebis' koncernledelse.

Han forklarer tilbagegangen således:

"Årsagen til, at vi går tilbage i indtjening i 2011 er, at 2010 var et exceptionelt godt år. Hvis du tager det år ud af betragtningen, så er udviklingen tilfredsstillende og 2011 stadig et flot år i regnskabsmæssig sammenhæng," siger han til CRN.

På europæisk plan cementerede koncernen sin position i branchen med en omsætning på 46 milliarder i 2011 og et overskud før skat på 296 millioner kroner. Men selv om Also Actebis er stor, så er der stadig langt op til Tech Data, som er næsten dobbelt så stor på europæisk plan.

The Usual Suspects

Der har været mange opgaver i året, der er gået, i relation til fusionen mellem Also og Actebis, og selskabet er ikke færdig med de endelige justeringer, trimninger og eliminering af dobbeltfunktioner et cetera.

"Nej, vi er ikke endegyldigt færdige, der vil også være noget at arbejde med i 2012," siger Torben Qvist.

Når det gælder konkurrencebilledet har der ikke været nogle forandringer at skrive hjem om. Det er "The Usual Suspects" og i øvrigt ikke noget, direktøren ligger søvnløs over.

"Faktisk fokuserer vi overhovedet ikke på konkurrenterne, men på hvad vi selv kan gøre bedre. Vi udvikler os, som vi gerne vil, og lader konkurrenterne om deres forretning," siger Torben Qvist.

Forventningerne til indeværende år snor Torben Qvist sig hurtigt uden om med henvisning til, at reglerne for børsnoterede virksomheder ikke tillader at spå om fremtiden uden at informere alverden samtidig med en børsmeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere