Artikel top billede

Så meget har Also Actebis mistet sidste år

Paradoksalt nok betyder et exceptionelt godt 2010, at distributøren Also Actebis går tilbage på de fleste parametre i 2011.

En af de største it-distributører i Europa, Also Actebis, har offentliggjort sit danske regnskab for 2011. Selv om omsætningen steg med 433 millioner kroner fra 2010 til 2011, så faldt driftsresultatet med godt 10 millioner og resultatet før skat med knap syv millioner.

Året har været et vanskeligt år for økonomien generelt, siger nordisk direktør i Also Actebis Torben Qvist, som er "ganske godt tilfreds".

"Vi er kommet godt igennem året og er tilfreds med resultatet på bundlinjen," siger Torben Qvist, som også sidder med i Also Actebis' koncernledelse.

Han forklarer tilbagegangen således:

"Årsagen til, at vi går tilbage i indtjening i 2011 er, at 2010 var et exceptionelt godt år. Hvis du tager det år ud af betragtningen, så er udviklingen tilfredsstillende og 2011 stadig et flot år i regnskabsmæssig sammenhæng," siger han til CRN.

På europæisk plan cementerede koncernen sin position i branchen med en omsætning på 46 milliarder i 2011 og et overskud før skat på 296 millioner kroner. Men selv om Also Actebis er stor, så er der stadig langt op til Tech Data, som er næsten dobbelt så stor på europæisk plan.

The Usual Suspects

Der har været mange opgaver i året, der er gået, i relation til fusionen mellem Also og Actebis, og selskabet er ikke færdig med de endelige justeringer, trimninger og eliminering af dobbeltfunktioner et cetera.

"Nej, vi er ikke endegyldigt færdige, der vil også være noget at arbejde med i 2012," siger Torben Qvist.

Når det gælder konkurrencebilledet har der ikke været nogle forandringer at skrive hjem om. Det er "The Usual Suspects" og i øvrigt ikke noget, direktøren ligger søvnløs over.

"Faktisk fokuserer vi overhovedet ikke på konkurrenterne, men på hvad vi selv kan gøre bedre. Vi udvikler os, som vi gerne vil, og lader konkurrenterne om deres forretning," siger Torben Qvist.

Forventningerne til indeværende år snor Torben Qvist sig hurtigt uden om med henvisning til, at reglerne for børsnoterede virksomheder ikke tillader at spå om fremtiden uden at informere alverden samtidig med en børsmeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere