Artikel top billede

Gartner: Windows 8 er dårlig for virksomheder

Det nye Windows er optimeret til touch, men det er ikke egnet til klassiske firma-pc'er, mener Gartner.

"Med et ord: Dårligt!" Sådan lyder Gartner-analytikeren Gunnar Bergers dom over Windows 8 til erhvervsbrug. Hans blog beskæftiger sig med, hvordan Windows 8 kan bruges til almindelige computere i virksomheder.

Det store problem opstår, når man forsøger at bruge Windows 8 på en enhed uden touch-skærm - altså eksempelvis en helt almindelig pc.

Mange af de vigtige funktioner og menuer er gemt væk og kan nemt hentes frem ved at føre fingeren hen over skærmen. Men det bliver sværere, hvis man skal navigere med mus og tastatur.

Det bliver endnu sværere, når man forsøger at få fjernadgang til en computer med Windows 8, og det er trods alt et meget almindelige scenarie i virksomheder.

Gunnar Berger fortæller, hvordan han forsøgte at åbne den nye startmenu ved at bruge Windows-knappen over fjernadgang, men det var umuligt at få det til at fungere.

I stedet måtte han placere musemarkøren i nederste venstre hjørne af vinduet, vente et sekund på det lille Metro-ikon og så ramme det med pilen.

Gartner-analytikeren mener at Microsoft har glemt de almindelige firmabrugere med tastatur og mus i udviklingen af sit nye operativsystem. Han har til gengæld ros til Windows 8 på tablet-computere.

Han skriver også, at mange virksomheder stadig har travlt med at skifte til Windows 7, og forventer derfor at de fleste vil vente med at skifte til Windows 8.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere