Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Spansk stjernedommer skal forsvare Julian Assange

Wikileaks-stifteren har hyret manden, som stod bag anholdelsen af den chilenske eks-diktator Pinochet.

I mere end en måned har Wikileaks-stifteren Julian Assange opholdt sig på Ecuadors ambassade i London, hvor han afventer behandlingen af hans ansøgning om politisk asyl i det sydamerikanske land. Assange har søgt tilflugt på ambassaden for at undgå den nært forestående udlevering til Sverige. Han frygter at blive sendt videre til USA og anklaget for spionage.

Samtidig fortsætter det juridiske slagsmål og Assange har nu fået en vigtig allieret. Den spanske stjernedommer Baltasar Garzon overtager nu ledelsen af Assanges advokathold. Garzon har allerede besøgt Assange på ambassaden i London og han vil nu forsøge at bevise, at USA har manipuleret retssagen mod australieren med en "hemmelig strategi".

Garzon er kendt som en forkæmper for menneske-rettighederne. Han stod bag anholdelsen af den tidligere chilenske diktator Augusto Pinochet i 1998.

Men den 56-årige har også selv problemer i Spanien. Efter en skandale om ulovlig aflytning af mistænkte og deres advokater i en korruptionssag mod det spanske folkeparti fik Garzon tidligere i år forbud mod at udøve sit hverv som dommer i de næste 11 år. Han forsøger nu at få forfatnings-domstolen til at ændre denne afgørelse.

Søger beskyttelse i censurstat

Julian Assange er ikke sigtet i sagen om seksuelle overgreb mod to kvinder i Sverige, men kun efterlyst af det svenske politi, og han vil sandsynligvis blive varetægts-fængslet hvis han lander i Sverige.

Først efter afhøringen vil den svenske anklager tage stilling til, om der skal rejses sigtelse mod Assange.

Efter mere end 500 dage i husarrest med en elektronisk fodlænke er hans appelmuligheder nu udtømt i Storbritannien og hans flugt ind på Ecuadors ambassade kom i sidste øjeblik.

Det har vakt opsigt at Wikileaks-stifteren har valgt at søge beskyttelse i Ecuador, som er kendt for at undertrykke den frie presse.

På den aktuelle Press Freedom Index fra organisationen Journalister uden Grænser kommer Ecuador ind på en ubehagelig 104. plads.

På den samme liste ligger Sverige - landet, der ønsker at afhøre og måske sigte Assange i sagen om seksuelle overgreb - på en 12. plads, mens Danmark er nr. 10.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.