Artikel top billede

Smukfest lokker med festival-app, drinks-robot og gratis Wi-Fi

Smukfest i Skanderborg har udskiftet sit trykte program med en festival-app og lokker med gratis Wi-Fi på hele festival-området.

I de kommende dage forventes mindst 50.000 festivalgæster at besøge Danmarks Smukkeste Fest i Skanderborg. De får ikke længere udleveret et trykt program. Festivalen har valgt at afskaffe programmet og bruge printbudgettet til en ny mobil-app, der foruden spilletider og nyheder også giver mulighed for at finde vennerne via et kort, der er integreret med Facebook.

"Vi har gjort festivalen både grønnere og sjovere ved at gå all in på vores app og webside. Sidste år havde vi 38.000 downloads ud af festivalens 48.000 gæster, og i år regner vi med at nå op på over 44.000 downloads," siger Nils Håkonson, der er ansvarlig for festivalens it.

Blandt de mere usædvanlige funktioner i festival-app'en er også muligheden for at styre en vindmølle direkte fra sin smartphone. Desuden kan man springe køen over i baren ved at bestille drikkevarerne fra en drinksrobot.

Sidste år havde festivalen 4.000 samtidige brugere i peak-perioder, og i år forventer man, at antallet af samtidige brugere i perioder vil nå op på 6.000.

Nu skulle man tro, at de mange festivalgæster og den mobile app vil udgøre en stor belastning for teleselskabernes 3G-netværk, hvor man kunne risikere problemer i perioder med stor datatrafik. Men festivalen gør alt for at få gæsterne over på sit eget trådløse netværk, der er opbygget med hjælp fra Cisco og NetDesign.

Der er installeret 100 trådløse access-points, 38 switche og to controllere, som styrer trafikken.

"Netværket svarer til det, man normalt ser i en større virksomhed og er inspireret af de erfaringer, Cisco har gjort sig eksempelvis i forbindelse med netværksløsninger til OL i London," siger Carsten Videcrantz, der er chef for virksomhedsløsninger hos Cisco Danmark.

Festivalens Wi-Fi er gratis at benytte for gæsterne. Det trådløse netværk skal give en mere stabil netforbindelse under de store koncerter, hvor mange uploader billeder og videoer, end hvis gæsterne anvendte mobilnettet.

Smukfest holdes den 8.-12. august i bøgeskoven i Skanderborg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere