TOPNYHED:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Steam skal også sælge kontor-programmer

Nu skal den populære spilbutik Steam sælge alle slags applikationer online.

Fra den 5. september er det også muligt at købe kontor-programmer og anden software i online-butikken Steam. Valve Software fortæller i en pressemeddelelse, at man vil tilbyde software inden for alle kategorier fra "kreativitet til produktivitet". Steam er allerede den mest populære spilbutik på nettet og tilbyder blandt andet automatiske opdateringer og backup i Steam Cloud.

Dermed bliver Steam en alvorlig konkurrent til den Windows Store, som Microsoft lancerer sammen med Windows 8. Her er der også adgang til købe software efter den samme app store-model, som kendes fra iOS og Android.

"De 40 millioner spillere, der regelmæssigt bruger Steam, interesserer sig for mere end bare spil. De har sagt til os, at de vil have mere software på Steam - derfor er udvidelsen af vores sortiment en reaktion på kundernes ønsker," siger Mark Richardson fra Valve.

Valve har samtidig startet det såkaldte Project Greenlight, som især henvender sig til mindre og uafhængige udviklere. De kan indsende deres projekter og sætte dem til afstemning. Der har tidligere været klager over, at det er for svært for uafhængige udviklere at få deres projekter med i Steam-butikken.

Indtil videre er der ingen detaljer om, hvilke operativsystemer der skal understøttes i den nye generelle Steam-butik, men det skulle være sikkert, at der kommer software til Windows og Mac OS. Valve har også meldt ud, at man vil satse kraftigt på Linux. En Steam-klient til Ubuntu Linux er under udvikling.

Valve-chef Gabe Newell har tidligere betegnet Windows 8 som "en katastrofe for pc-branchen". Han forventer, at mange softwarefirmaer vil boykotte Windows Store, hvor de skal aflevere en del af omsætningen til Microsoft. Men Valve tager sig også selv betalt for at sælge software på Steam.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.