Artikel top billede

Otte trick til at fjernstyre din iPhone med hovedtelefonerne

Vidste du, at dine iPhone-høretelefoner kunne gøre dette?

Hvis du bruger en iPhone eller iPod som musikafspiller, ejer du sandsynligvis også et par af de medfølgende hovedtelefoner, der alle har en lille fjernbetjening på ledningen.

Alle nyere udgaver af Apples ikoniske hvide hovedtelefoner er udstyret med fjernbetjeningen, og det gælder også for mange hovedtelefoner af andre mærker.

Som du sikkert allerede ved, kan du med fjernbetjeningen regulere lyden ved at trykke på + og -tasterne.

Men vidste du, at fjernbetjeningen kan mange flere trick end det?

1. Tag et billede

Det er næppe en funktion, som du ofte får brug for, men du kan bruge fjernbetjeningen til at tage et billede med din iPhone.

Når hovedtelefonerne er sluttet til, skal du bare åbne kamera-app'en på din iPhone og trykke på fjernbetjeningens plus-knap. 

Du skal dog være opmærksom på, at funktionen kun virker med Apples egen kamera-app og ikke med Instagram og lignende foto-apps.

2. Brug Siri

Mellem + og -knappen på din fjernbetjening er der en tredje knap, som du måske ikke bemærker ved første øjekast.

Med den kan du aktivere Siri. Det kræver blot, at du trykker på knappen og holder den inde i et par sekunder. Herefter kan du udstikke dine kommandoer til Siri.

Som bekendt forstår Siri dog endnu ikke dansk og virker kun med iPhone 4S. Ældre iPhones har dog også en ganske velfungerende stemmestyringsfunktion, som vi tidligere har døbt Baby Siri, der også forstår dansk. Denne funktion aktiveres på samme måde via fjernbetjeningen.

3. Sæt en sang på pause

Den mellemste knap kan også bruges, hvis du har brug for starte eller stoppe en sang. Et enkelt tryk på knappen sætter din sang eller podcast på pause, og du starter igen ved at trykke en gang mere.

4. Hop til næste sang

Vil du hoppe videre til den næste sang på din playliste, skal du ligeledes bruge knappen i midten. Med to hurtige tryk springer du videre til en ny sang.

5. Spol frem i en sang

Du kan også spole i den sang eller den podcast, som du lytter til netop nu.

For at spole frem, skal du klikke to gange på den midterste. Men i modsætning til, når du skal skifte sang, skal du ved klik nummer to holde knappen i bund.

6. Spot tilbage i en sang

Ønsker du at spole tilbage i en sang, skal du klikke tre gange og holde knappen i bund den sidste gang.

7. Modtag og afslut et opkald

Når du modtager et opkald, mens du bruger dine hovedtelefoner, tager du opkaldet ved at trykke en gang på den midterste knap.

Ønsker at du lægge på, trykker du igen på knappen. 

8. Afvis et opkald

Ønsker du at afvise opkaldet, holder du den midterste knap inde i cirka to sekunder. Du vil høre to bip som bekræftelse på, at du har afvist opkaldet.

Læs også:

Vidste du det? Din iPhone har allerede en baby-Siri

7 iPhone-trick, der gør dig til sms-mester




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere