Artikel top billede

Nu skal det være nemmere at straffe spammere

Danske spammere skal straffes hurtigere, mener erhvervsminister Ole Sohn.

Erhvervsminister Ole Sohn (SF) vil give Forbrugerombudsmanden magt til at straffe spammere direkte - uden først at skulle gennemføre en politianmeldelse og derpå afvente, at lovens lange arm får startet en sag, som kan resultere i en passende bøde.

Bøden for at spamme sine medmennesker ligger i dag på minimum 10.000 kroner. Læg dertil den foreskrevne takst på 100 kroner for hver eneste spammeddelelse ud over de første 100, og man kan nå nogle ganske anseelige beløb på mange hundrede tusinde kroner.

"Vi ser jo tit store forretningskæder reklamere i aviser og på tv med slagtilbud og fantastiske priser, men når man så kommer hen i butikken, viser det sig, at der kun er et eller to produkter af den billige type, så det er ren lokkemad. Vi ser desværre i stigende grad markedsføring på grænsen af det tilladte," siger Ole Sohn til Politiken.

Der er ikke kun spammere, der skal straffes med de såkaldt administrative bøder. Også andre overtrædelser af markedsføringslovginingen skal kunne føre til afstraffelse uden om politiet.

Tanken bag erhvervsministerens intiativ er, at de administrative straffe kun skal uddeles, når den formastelige åbent erkender sin brøde.

Mens de danskere, der måske uforvarende kommer i karambolage med spamreglerne, får en hurtigere straf, vil det nye initiativ ingen virkning have på det store flertal af spammere, der opererer fra udlandet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere