Artikel top billede

Sjællandsk fusion forener kopi, hosting og it-drift

Print- og kopiforhandler i Køge satser nu på en fremtid som totalleverandør af it til sjællandske SMB-kunder.

Efter et par års samarbejde slår kopi- og printforhandleren XDC sig nu sammen med kollegerne i Peritus IT og skaber en totalleverandør af løsninger indenfor kopi, print, hosting og it-drift under navnet XDC Gruppen.

De to fusionerede selskaber har allerede i to år delt lokaler i Køge, og med fusionen fuldender man ifølge administrerende direktør Thomas Augustesen en udvikling, hvor XDC er gået fra alene at sælge kopi- og printløsninger fortrinsvis fra Sharp, til at man nu også til byder kunderne it-drift og hostingydelser.

"For tre år siden var vi ren og skær kopimaskine-forhandler. Men fordi vi var så tæt på kunderne, blev vi ofte bedt om at hjælpe med opsætning af it-systemer, og vi startede derfor et samarbejde med Peritus IT, som også er her fra byen. Det har været en stor succes, og for to år siden flyttede vi så under samme tag," siger Thomas Augustesen.

Fælles hostingsselskab

Undervejs har XDC skudt penge i et fælles hostingsselskab, og tidligere på året besluttede man at gå hele vejen og slå alle aktiviteter sammen i et samlet it-hus. Den nye konstellation satser på en profil som totalleverandør, der som hidtil vil have blikket stift rettet mod kunder i SMB-segmentet. Kundebasen er i dag fortrinsvis koncentreret på Sjælland.

Han forventer, at man med de nuværende cirka 25 medarbejdere i år vil nå en samlet omsætning på 50 millioner kroner og et budgetteret overskud på "et par millioner kroner", som Thomas Augustesen udtrykker det.

"It er en verden, der kræver mange investeringer. Især i hosting, hvor man har rigtig dyr hardware stående. Det handler om at nå en kritisk masse, så man kan udnytte sin kapacitet og drive en rentabel forretning," siger Thomas Augustesen.

XDC var frem til 2009 kendt under navnet Print Consult, men skiftede navn i forbindelse med at man skiftede leverandør fra Sharp til Xerox. Det blev dog kun til en kort flirt, for allerede efter et år gik XDC tilbage til Sharp, fortæller Thomas Augustesen.

"Vi fik dengang nogle løfter, som det viste sig, at Xerox ikke kunne indfri, så efter et år besluttede vi at gå tilbage til Sharp. Det har vi ikke fortrudt," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.