Artikel top billede

Det var i Steve Jobs hjem her på Waverly Street i Palo Alto, at indbruddet fandt sted. Foto: Frederik Danvig

Politirapport afslører: Sådan blev Steve Jobs iPad-tyv fanget

Glæden varede kort for den tyv, der sidste måned tømte Steve Jobs hus for Apple-gadgets. Se her hvordan politiet fangede tyven.

I sidste måned var der indbrud i den afdøde Apple-stifter Steve Jobs' hjem.

Det anonymt udseende hus, der ligger på den stille villavej Waverly Street i Palo Alto, hovedbyen i Silicon Valley, står i øjeblikket tomt, fordi det er under ombygning.

Derfor så en indbrudstyv sit snit til at bryde ind i den tomme bolig og stjæle en række af Jobs-familiens Apple-gadgets.

Ved indbruddet forsvinder der to iMac-computere, tre iPads, tre iPods, et Apple-tv samt en diamanthalskæde og et par øreringe.

Men tyven har dog ikke glæde af sine nyerhvervede tyvekoster i lang tid. For politiet kommer hurtigt på sporet af ham.  

Ifølge ComON's amerikanske søstermagasin PC World, der har læst politirapporten, sker det på følgende måde.

It-specialenhed var på sagen

Det lokale politi i Palo Alto allierer sig med den californiske special-enhed for it-kriminalitet, Rapid Enforcement Allied Computer Team.

I samarbejde med Apple finder de frem til enhedernes serienumre, og herefter kan efterforskerne finde ud af, hvornår enhederne sidst har været i forbindelse med Apples servere.

Det viser sig, at en af de stjålne iPads allerede får forbindelse til serverne igen få timer efter indbruddet, hvor tyven forsøger 
at geninstallere iPad'en. 

Til det formål benytter han en internetforbindelse hos det amerikanske teleselskab AT&T, afslører data fra Apple. 

Afsløret af iTunes-konto

Efterforskerne kan ligeledes se, at en anden iPad - der ikke er stjålet - få timer før indbruddet har forbindelse til Apples servere med den samme internetforbindelse.

Det viser sig, at den iPad er tilknyttet en iTunes-konto, der formodes at være tyvens egen. 

Den oplysning kombineret med oplysninger om internetforbindelsens ejermand leder politiet frem til en mand ved navn Kariem McFarlin, der bor i en lejlighed i byen Alameda - cirka 25 kilometer øst for San Francisco. 

I en periode på fem dage overvåger politiet aktiviteten på Karim McFarlins iTunes-konto og kan konstatere, at kontoen bliver brugt på yderligere en iPad samt en iMac, der stammer fra indbruddet hos Jobs-familien.

Politiet fandt spor på Facebook

Samtidig finder politiet ud af, at en anden af de stjålne iPads har fået kontakt med internettet.

Denne iPad anvender dog en ny internetforbindelse.

Politiet får hurtigt identificeret ejeren af den nye internetforbindelse, og det viser sig, at vedkommende er Facebook-ven med Kariem McFarlin.

Bruger Wi-Fi-pejlevogn

Selv om alt peger på, at Kariem McFarlin er i besiddelse af  tyvekosterne, anholder politiet ham dog ikke med det samme. 

De kører først forbi hans hjem med en Wi-Fi-pejlevogn. Med den kan politiet konstatere, at McFarlin bruger en password-beskyttet Wi-Fi-forbindelse.

Det gør de for at sikre sig, at han ikke bruger ubeskyttet Wi-Fi-netværk, hvilket vil gøre det mere besværligt for politiet at bevise, at det rent faktisk også er McFarlin selv, der bruger enhederne.

Finder iPad hos klovn

Den anden 2. august trænger politiet ind i McFarlins lejlighed, hvor de på hans køkkenbord finder en af de stjålne iMac-computere.

De stjålne iPads finder politiet hos en bekendt af McFarlin. Bizart nok er en af dem en professionel klovn ved navn Kenny The Clown, der har brugt iPad'en som musikafspiller under sine ballondyrs-show.

McFarlin har erklæret sig skyldig, og han forklarer, at han trænger ind på grunden ved at bruge håndværkernes stillads, og efterfølgende låser han sig ind i huset med en ekstranøgle, som han finder i garagen. 

Bor uden høj sikkerhed

Steve Jobs var kendt for at bo i et relativt beskedent hus, der ikke er plastret til med sikkerhedsforanstaltninger.

Og da vores søsterside Computerworld.dk for få år siden besøgte Steve Jobs hus, lignede det alle de andre på vejen.

Det eneste der røbede, at huset tilhørte Steve Jobs, var hans Mercedes SL55, der var parkeret i indkørslen samt en mistænksom nabo, som var hurtig til at anråbe Computerworlds udsendte.

Læs også:
 

Tag røven på din iPhone-tyv og find din telefon igen

Guide: Sådan finder du Steve Jobs hus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere