Artikel top billede

Bind en knude på dit batteri

Fremtidens batteri er formet som et tyndt kabel, der kan bøjes og vrides.

Forskere hos det koreanske batteri-firma LG Chem har udviklet et kabel-formet lithium-ion-batteri. Det melder Technology Review. Det tynde batteri kunne eksempelvis integreres i kablet til mobiltelefonens headset eller væves ind i beklædnings-genstande, som så kan oplade dine elektroniske genstande.

Der findes allerede fleksible batterier, men de har typisk form som tynde flade folieplader, og de er ikke så brugbare.

LG Chem har nu udviklet et spiral-formet elektrode-design, som skulle være meget hårdført. Batteriet kan bindes i knuder eller strækkes, og det vil stadig fungere.

Kapaciteten er dog begrænset indtil videre, men forskerne forventer at være klar med et færdigt produkt inden for fem år.

Et kabelbatteri med en længde på 25 centimeter kan levere nok energi til at holde en iPod Shuffle kørende i 10 timer.

Der er næsten endeløse muligheder for det lange og tynde batteri. Det kunne formes som en halskæde, et armbånd eller en bærerem til en taske, eller det kunne indbygges i et bælte eller endda dine snørebånd.

Sammenlignet med processorer, displays og andre komponenter i mobile enheder, så har batterierne ikke udviklet sig så hurtigt - og deres størrelse og vægt er stadig en alvorlig begrænsning når man skal designe nye enheder.

Det kan blive anderledes med den nye teknologi, hvor man ikke længere behøver finde plads til et konventionelt batteri.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere