Artikel top billede

Sådan gør du dit online-liv irriterende sikkert

Har du tjek på, hvilke af dine foretrukne internettjenester der tilbyder den ultimative sikkerhedsløsning?

Sådan gør du dit online-liv irriterende sikkert

Uf.

Nogle gange kan det være frustrerende med alle de sikkerhedsforanstaltninger.

Besværlige kodeord, underlige sikkerhedsspørgsmål og papkort med ekstra koder, som vi kender det fra NemID.

Men sagen med den amerikanske journalist Mat Honan, der fik hele sit digitale lagt i smadder af en hacker, vidner desværre om, at det kan være nødvendigt at tage sine forholdsregler online.

Vil du gerne være på den sikre side, er de såkaldte to-faktor-løsninger det måske bedste værn mod hacking.

Slå to-faktor-sikkerhed til over alt

Du kender to-faktor-løsningen fra NemID, hvor du ud over dit password også skal bruge et ekstra password, som du har på et papkort.

Men selv om NemID-løsningen har affødt en del frustrationer hos mange danske internetbrugere, så er flere af verdens mest populære internettjenester begyndt at tilbyde lignende løsninger som en service til brugerne.

På næste side kan du se, hvilke populære webtjenester der har en to-faktor-løsning, og læse hvordan du slår funktionen til.

Sådan får du to-faktor-sikkerhed på dine favorit-sider

Dropbox:
Efter en række sikkerhedsbrist er den populære cloudtjeneste Dropbox netop begyndt at tilbyde to-faktor-sikkerhed. 

I forbindelse med det seneste sikkerhedsbrist hos Dropbox blev en række brugeres passwords lækket. Men den nye to-faktor-løsning vil sikre, at det i fremtiden bliver betydeligt mere besværligt for hackere at få adgang til din konto - selv hvis de har dit password. 

Med to-faktor-sikkerhed kræver det også et engangs-password, der bliver sendt til din mobiltelefon, når du logger ind fra en ny enhed. 

For at slå to-faktor-sikkerhed til på Dropbox kræver det, at du henter den seneste version (1.5.12) af Dropbox-softwaren. 

Når du har gjort det, logger du ind på Dropbox' hjemmeside, vælger 'settings' og herefter 'security'. 

Under overskriften 'Account Sign In', finder du punktet Two-step verification og klikker på "change". 

Facebook:
Siden 2011 har Facebook tilbudt en to-faktor-sikkerheds-løsning, hvor du får tilsendt en sms med en ekstra kode, når du logger ind fra en ny enhed. 

Du slår det til ved at logge ind på din Facebook-konto, vælge 'kontoindstillinger', 'sikkerhed' og herefter vælge 'login-godkendelser'. 

Gmail: 
Der findes en række forskellige to-faktor-løsninger til din Google-konto. 

Udover at få tilsendt et password på sms kan du også i bedste NemID-stil printe et kort med engangs-kodeord ud eller downloade en app, der kan generere kodeordene. 

Du slår funktionen, som Google selv har døbt totrinsbekræftelse, til ved at logge ind på din Google-konto, gå ind under 'kontoindstillinger' og under menupunktet 'sikkerhed' vælger du at slå totrinsbekræftelse til. 

Når du har gjort det, vil du efterfølgende få mulighed for at vælge, hvilken af Googles tre former for totrinsbekræftelse, som du ønsker at anvende.

Wordpress

Du kan også beskytte din konto hos blogplatformen Wordpress med en to-faktor-løsning. 

Det kræver dog, at du bruger Googles Authenticator app - som du også kan bruge med din Google-konto - samt downloader et Google Authenticator-plugin til din Wordpress-konto.

Desværre er der stadigvæk mange populære webtjenester, som eksempelvis Twitter og Microsofts mailtjenester Hotmail og Outlook.com, der endnu ikke tilbyder en to-faktor-løsning. 

Derfor vil vi også anbefale, at du øger din password-sikkerhed ved at bruge et såkaldt password manager-program, der hjælper dig med at huske de mange forskellige passwords, du bruger. 

Her i spalterne har vi tidligere omtalt en række forskellige password manager-programmer

Læs også:
 
Sådan husker du alle de møg-komplicerede passwords

Før hackerne angriber: Tag backup af dine sociale medier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.