Artikel top billede

Atea-direktør Søren Jensen har fundet formlen til at få den tilrettede forretning op i gear igen.

Medarbejderes trang til Apple skal redde Atea

Ansattes hunger efter smarte gadgets og Apple-computere er central i den strategi, Atea vil forfølge for at redde sin lønpakke-forretning.

Atea måtte fyre 10 mand, da multimedieskatten blev afskaffet. Men nu satser Atea-direktør Søren Jensen på, at han har fundet formlen til at få den tilrettede forretning op i gear igen.

"Det, vi har haft succes med, er at køre videre med et koncept, vi kalder firmamobil. Her giver arbejdsgiverne tilskud til en mobil. De definerer, at standardtelefonen er en Nokia-telefon. Hvis en medarbejder så vil have en smartphone i stedet, giver arbejdsgiveren et tilskud, der svarer til, hvad standardmobilen koster, mens medarbejderne betaler differencen til smartphonen via sin lønseddel. Vel og mærke før skat. Efter to eller tre år er telefonen så medarbejderens egen," fortæller Søren Jensen.

Atea tilbyder arbejdsgiverne at administrere ordningen. De sørger for, at medarbejderne kan gå ind på en webshop og se, hvad det koster dem at få en iPhone i stedet for en Nokia - måned for måned.

"Vores omsætning vokser støt og har kompenseret for en del af det tab, vi godt vidste, vi ville få," siger Søren Jensen.

Netop firmamobilordningen ser Søren Jensen, som modellen for at få pc-salget tilbage. I øjeblikket forsøger Atea at sælge en lignende ordning, hvor medarbejderne, ud over mobiltelefoner, også selv kan vælge computere, hvis de spytter lidt flere penge i kassen.

Atea kalder det et flexvalgsystem, hvor medarbejderne, ud over adgang til personalegoder som togkort og massage, også kan få opgraderet deres arbejdscomputere ved at betale en ekstrasum over lønnen i to år, hvorefter de kan tage computeren med hjem som deres egen.

"Vi ser det som en del af det consumerization-drive, der er i markedet i øjeblikket. Vi kalder det 'choose your own device'," siger han.

Søren Jensen vil ikke løfte sløret for, hvilke kunder Atea har. Men han siger, at forhandleren lige nu er ved at lukke en stor ordre med en kommune.

"Vi har lige landet vores første kontrakt på 1.000 computere, som vi skal rulle ud i december. Her kan medarbejderne vælge den pc, som arbejdsgiveren har valgt, eller de kan opgradere til en ultrabook eller en Mac, hvis de selv spytter i kassen. Så vi er på vej tilbage igen," slår Søren Jensen fast.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere