Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fans genopliver gammel spilklassiker

I otte år har fans arbejdet på at genopfriske klassikeren Half-Life. Nu er resultatet snart klar.

Den 14. september kommer Black Mesa - et fan-projekt, der har været undervejs siden 2004. Det ser ud til, at spilfirmaet Valve helt har opgivet at komme videre med den legendariske spilserie Half-Life. Der er hverken nyt om Half-Life 3 eller den tredje episode til Half-Life 2 (den sidste episode kom i 2007).

Men spillets fans har stille og roligt arbejdet på at genopfriske det oprindelige Half-Life, der kom i 1998. Her kan spilleren igen overtage rollen som Gordon Freeman, der skal slås med vagter og rumuhyrer efter et uheld i forsknings-stationen Black Mesa.

Valve kom selv med en opdateret Source-version af Half-Life i 2004, men det var ikke godt nok for spillets fans. De har nu brugt de officielle værktøjer fra Valve til at skabe en helt ny og forbedret version af Half-Life, hvor der er bedre grafik og lys-effekter samt en mere realistisk fysik-motor.

Det skulle blandt andet betyde, at spilfigurernes ansigtstræk nu er mere realistiske. Handlingen er også ændret. Nogle af de mere kedelige baner er fjernet, og historien er strammet op.

Spillet er dog ikke helt færdigt endnu. Den nye version, som kan hentes gratis fra den 14. september, mangler den sidste del, der foregår i den fjerne dimension Xen. Denne del kommer først på et senere tidspunkt.

Half-Life bliver normalt regnet for at være det første moderne first-person-skydespil, og det har modtaget talrige priser.

Det var især banebrydende for sit brug af scriptede sekvenser, som senere er blevet overtaget i mange andre spil. På den måde bliver historien fortalt som en del af selve spillet - og ikke i cut-scenes, som afbryder spillets flow.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.