Artikel top billede

Hovsa: Obama-tale gik i fisk

Denne gang var det den amerikanske præsidentfrue, der blev udsat for den automatiske copyright-kontrol.

I de sidste dage har der været flere uheldige episoder, hvor livestreams på nettet er blevet afbrudt på grund af "copyright-krænkelser". Det skete igen i nat, da YouTube sendte live fra Demokraternes nationalkongres.

Her holdt præsidentfruen Michelle Obama sin tale, og kort tid efter blev YouTube-brugerne mødt med følgende kryptiske besked:    

"This video contains content from WMG, SME, Associated Press (AP), UMG, Dow Jones, New York Times Digital, The Harry Fox Agency, Inc. (HFA), Warner Chappell, UMPG Publishing and EMI Music Publishing, one or more of whom have blocked it in your country on copyright grounds. Sorry about that".

YouTube er den officielle streaming-partner til det Demokraternes Nationale Konvent, og derfor er det ekstra pinligt for Google, at man er løbet ind i en copyright-spærring. Ifølge Wired var det efterfølgende ikke muligt at hente videoen fra konventet på YouTube og på BarackObama.com, der modtager videofeed'en fra YouTube - den blev markeret som "privat".

Ligesom andre streaming-udbydere har Google installeret automatisk software, der skal detektere copyright-beskyttet indhold og blokere transmissionen. Men algoritmerne er ikke fejlfri.

Forleden gik det galt under en prisoverrækkelse for science-fiction forfattere, Hugo Awards, hvor transmissionen blev afbrudt på Ustream. NASA har også haft problemer med en video af Mars-landingen, der blev slettet på YouTube efter en klage - dog ikke fra Mars.

I USA er det meget nemt at indsende en "takedown notice" under den såkaldte Digital Millennium Copyright Act, og det kræver ikke, at man kan fremlægge beviser for den konkrete krænkelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere