Artikel top billede

Hovsa: Obama-tale gik i fisk

Denne gang var det den amerikanske præsidentfrue, der blev udsat for den automatiske copyright-kontrol.

I de sidste dage har der været flere uheldige episoder, hvor livestreams på nettet er blevet afbrudt på grund af "copyright-krænkelser". Det skete igen i nat, da YouTube sendte live fra Demokraternes nationalkongres.

Her holdt præsidentfruen Michelle Obama sin tale, og kort tid efter blev YouTube-brugerne mødt med følgende kryptiske besked:    

"This video contains content from WMG, SME, Associated Press (AP), UMG, Dow Jones, New York Times Digital, The Harry Fox Agency, Inc. (HFA), Warner Chappell, UMPG Publishing and EMI Music Publishing, one or more of whom have blocked it in your country on copyright grounds. Sorry about that".

YouTube er den officielle streaming-partner til det Demokraternes Nationale Konvent, og derfor er det ekstra pinligt for Google, at man er løbet ind i en copyright-spærring. Ifølge Wired var det efterfølgende ikke muligt at hente videoen fra konventet på YouTube og på BarackObama.com, der modtager videofeed'en fra YouTube - den blev markeret som "privat".

Ligesom andre streaming-udbydere har Google installeret automatisk software, der skal detektere copyright-beskyttet indhold og blokere transmissionen. Men algoritmerne er ikke fejlfri.

Forleden gik det galt under en prisoverrækkelse for science-fiction forfattere, Hugo Awards, hvor transmissionen blev afbrudt på Ustream. NASA har også haft problemer med en video af Mars-landingen, der blev slettet på YouTube efter en klage - dog ikke fra Mars.

I USA er det meget nemt at indsende en "takedown notice" under den såkaldte Digital Millennium Copyright Act, og det kræver ikke, at man kan fremlægge beviser for den konkrete krænkelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere