Artikel top billede

Ny super-software til sikker kommunikation er forsinket

PGP-opfinderen Phil Zimmermann arbejder på et nyt program til krypteret kommunikation, men det bliver ikke færdigt til tiden.

Den berømte opfinder af krypterings-programmet PGP (Pretty Good Privacy), Phil Zimmermann, fortæller nu, at hans nye produkt til aflytningssikker kommunikation bliver forsinket. Det nye Silent Circle skal kryptere telefonopkald, sms-beskeder, videokonferencer, instant messaging, mail og andre former for kommunikation og dermed beskytte mod aflytning.

Silent Circle skulle være lanceret i denne måned, men nu er det foreløbig udskudt til den 15. oktober af ukendte årsager.

Programmet er i øjeblikket i en betatest. Ifølge CNN kommer der fire forskellige produkter, som skal kryptere kommunikation til henholdsvis iPhones, Android-enheder, desktop-pc'er og notebooks. Prisen bliver omkring 20 dollar om måneden.

Blandt firmaets stiftere er også den tidligere skarpskytte Mike Janke, den tidligere Navy-Seal-kommandant Vic Hyder og PGP-medstifteren Jon Callas. De tætte personlige relationer til det amerikanske militær kan blive et problem for firmaet, når krypterings-løsningen skal sælges uden for USA.

Det kan udløse bekymringer om, at militæret har fået indbygget en skjult bagdør i systemet.

PGP tilhører i dag Symantec, og Zimmermann kritiserer, at det har "bevæget sig for langt væk fra de individuelle brugere". Han mener, at Symantec har valgt at fokusere på virksomheder og glemt de private brugere.

Det vil han nu rette op på med sit nye produkt - men i modsætning til det oprindelige PGP er det ikke gratis.

Den nye software sørger for at bygge en sikker krypteret kanal med ZRTP-protokollen mellem to personer, der begge bruger programmet.

Hvis det kun er den ene af brugerne, der har Silent Circle, bliver forbindelsen kun krypteret til firmaets servere.

Det kan stadig være nyttigt for brugere i lande, hvor man frygter at myndighederne lytter med i kommunikationen.

Phil Zimmermann lancerede faktisk helt tilbage i 1996 et program til sikker talekommunikation over internet, PGPfone, men det blev aldrig nogen stor succes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.