Artikel top billede

Foto: Lotus Head.

Usikkert om nye fyringer rammer HP Danmark

HP vælger at fyre 29.000 i stedet for 27.000 ansatte, men om og i hvor høj grad de ekstra fyringer rammer Danmark, er indtil videre et åbent spørgsmål.

Hewlett-Packard øger antallet af medarbejdere på verdensplan, der skal afskediges fra 27.000 til 29.000.

Vi spurgte HP's kommunikationschef Henrik Kirkeskov, i hvor høj grad HP Danmark bliver ramt af de ekstra 2.000 fyringer.

"Ved en restrukturering, der varer flere år, er det naturligt, at man løbende evaluerer sine planer ud fra de faktiske forhold. Og her viser det sig, at væsentlig flere medarbejdere end forventet har sagt ja tak til HP's "early retirement program", hvilket er den væsentligste årsag til, at vi nu forventer at reducere med 29.000 stillinger til og med udgangen af 2014. Vi ved ikke, om den seneste udmelding får konsekvenser for HP Danmark," fortalte han til CRN.

I Tyskland begyndte fyringsrunden i juni, hvor hver tiende tyske HP-ansatte mistede sig job.

Herhjemme afskediger HP godt nok, men har ikke desto mindre samtidig udnævnt en række nye chefer.

Den pension napper jeg

De "væsentlig flere medarbejdere", kommunikationschefen omtaler, er i størrelsesordenen 8.500, og de fleste af dem forlod HP allerede ved udgangen af august.

Som tidligere nævnt er det blandt andet den bølge af tsunami-lignende proportioner af smartphones og tablet-pc'er, der vælter ind over alle kontinenter, som rokker ved HP's salg af personlige computere. HP er verdens største pc-producent og ventes at lancere en ny serie tablet-pc'er her til efteråret.

Bliver de populære, kan det salg kompensere for den svigtende afsætning af pc'er. Derudover forsøger HP også at få mere gang i forretningsområder med bedre indtjening som eksempelvis software og konsulenttjenester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.