Artikel top billede

Western Digital vil fylde harddiske med helium

Helium-fyldte harddiske giver større kapacitet og lavere energiforbrug.

Måske er der alligevel mere liv i den gamle mekaniske harddisk. Nu vil Western Digital udvikle en ny generation af harddiske, der er fyldt med helium i stedet for luft. Der er flere fordele ved at bruge helium, som kun har en syvendedel af tætheden i forhold til luft. Det betyder, at der er mindre modstand og mindre turbulens, der kan anbringes flere plader, læse/skrive-hovederne kan placeres mere præcist og der er mindre varmeudvikling og støj.

De forseglede harddiske bruger op til 23 pct. mindre energi og har op til 40 procent mere kapacitet i et standard-kabinet. I stedet for fem kan man nu anbringe syv plader. Det skulle betyde, at lagerpladsen i en 3,5-tommers harddisk vil ramme 5-6 terabyte.

Helium-harddiskene skal fremstilles af datterselskabet Hitachi Global Storage Technologies, og de skulle være klar i 2013.

Princippet har været kendt i lang tid, men det er først nu, at det er lykkedes at massefremstille lufttætte harddiske med helium.

I de nuværende harddiske er afstanden mellem datasporene efterhånden så lille, at den mindste luftturbulens kan bringe læse/skrive-hovedet på afveje. Det sætter en naturlig grænse for, hvor mange data man kan lagre. Men nu rykker grænsen igen.

Den nye helium-harddisk er også fire grader koldere under drift, og sammen med det reducerede energiforbrug skulle det betyde, at den er meget velegnet til datacentre.

Den store konkurrent til harddiske - Flash-baserede SSD'er - har stadig en meget højere pris pr. gigabyte end konventionelle lagerenheder.

Western Digital har ikke afsløret prisen for de nye helium-harddiske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere