Artikel top billede

Nyt talentshow skal finde den næste Bill Gates

Den kendte X Factor-dommer Simon Cowell har planer om et nyt talentshow for it-iværksættere.

Snart kan it-iværksættere stille op til et tv-talentshow - og de behøver hverken synge eller danse. Ifølge den britiske avis The Sun er den kendte X Factor-dommer Simon Cowell og sangeren Will.i.am fra Black Eyed Peas gået sammen om et nyt projekt, hvor man vil finde de bedste iværksættere.

"Vi arbejder på et projekt kaldet X-Factor for Tech - og det bliver helt fantastisk," siger Will.i.am til avisen.

Det nye talentshow skal finde den næste Bill Gates eller Steve Jobs - unge it-iværksættere med gode ideer.

"Du kan skabe nogle få jobs ved at synge og optræde. Men det her skaber mange flere. Det handler om at få fat i de unge og give dem en platform til at udtrykke sig - hvad enten det er videnskab eller matematik," siger rapperen.

Will.i.am blev sidste år ansat som "direktør for kreativ innovation" hos Intel, og han har talt på flere af selskabets konferencer.

Det nye casting-show er endnu et eksempel på, at Silicon Valley efterhånden er mainstream. Der er også planer om et reality-show, hvor man kan følge it-iværksætternes liv. Inspirationen kommer blandt andet fra den Oscar-belønnede film "The Social Network", som kastede et tvivlsomt lys på Facebook's tidlige dage.

Stof til sladderspalterne

De nye tv-shows kommer på et tidspunkt, da Silicon Valley er midt i en ny guldfeber. Facebook er gået på børsen og har skabt masser af nye millionærer, unge firmaer bliver handlet til svimlende beløb, og alle er på jagt efter den næste gode idé.

Samtidig er it-milliardærerne også blevet godt stof til sladder-spalterne. Mark Zuckerbergs bryllup med Priscilla Chan kom på forsiden af mange kulørte blade, og deres bryllupsrejse blev fulgt intenst af paparazzi-fotografer - som om det var Brad Pitt og Angelina Jolie.

Så hjælper det også, at den nye garde af unge it-superrige er mere farverige og interessante end de gamle it-ikoner som Bill Gates og Steve Jobs, som har været meget lukkede omkring deres privatliv og ikke har leveret meget stof til sladder-pressen i tidens løb.

Mange af de nye it-iværksættere søger tværtimod denne opmærksomhed og hjælper selv til ved at lægge masser af billeder ud på deres Facebook-profiler. Så man kunne spekulere på, at de håber at kunne omsætte denne interesse for deres privatliv til investeringer i deres virksomheder og projekter.

Det gælder sandsynligvis også for de nye tv-shows, hvor de unge iværksættere - succes eller ej - i hvert fald er sikret berømmelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere