Artikel top billede

Nyt talentshow skal finde den næste Bill Gates

Den kendte X Factor-dommer Simon Cowell har planer om et nyt talentshow for it-iværksættere.

Snart kan it-iværksættere stille op til et tv-talentshow - og de behøver hverken synge eller danse. Ifølge den britiske avis The Sun er den kendte X Factor-dommer Simon Cowell og sangeren Will.i.am fra Black Eyed Peas gået sammen om et nyt projekt, hvor man vil finde de bedste iværksættere.

"Vi arbejder på et projekt kaldet X-Factor for Tech - og det bliver helt fantastisk," siger Will.i.am til avisen.

Det nye talentshow skal finde den næste Bill Gates eller Steve Jobs - unge it-iværksættere med gode ideer.

"Du kan skabe nogle få jobs ved at synge og optræde. Men det her skaber mange flere. Det handler om at få fat i de unge og give dem en platform til at udtrykke sig - hvad enten det er videnskab eller matematik," siger rapperen.

Will.i.am blev sidste år ansat som "direktør for kreativ innovation" hos Intel, og han har talt på flere af selskabets konferencer.

Det nye casting-show er endnu et eksempel på, at Silicon Valley efterhånden er mainstream. Der er også planer om et reality-show, hvor man kan følge it-iværksætternes liv. Inspirationen kommer blandt andet fra den Oscar-belønnede film "The Social Network", som kastede et tvivlsomt lys på Facebook's tidlige dage.

Stof til sladderspalterne

De nye tv-shows kommer på et tidspunkt, da Silicon Valley er midt i en ny guldfeber. Facebook er gået på børsen og har skabt masser af nye millionærer, unge firmaer bliver handlet til svimlende beløb, og alle er på jagt efter den næste gode idé.

Samtidig er it-milliardærerne også blevet godt stof til sladder-spalterne. Mark Zuckerbergs bryllup med Priscilla Chan kom på forsiden af mange kulørte blade, og deres bryllupsrejse blev fulgt intenst af paparazzi-fotografer - som om det var Brad Pitt og Angelina Jolie.

Så hjælper det også, at den nye garde af unge it-superrige er mere farverige og interessante end de gamle it-ikoner som Bill Gates og Steve Jobs, som har været meget lukkede omkring deres privatliv og ikke har leveret meget stof til sladder-pressen i tidens løb.

Mange af de nye it-iværksættere søger tværtimod denne opmærksomhed og hjælper selv til ved at lægge masser af billeder ud på deres Facebook-profiler. Så man kunne spekulere på, at de håber at kunne omsætte denne interesse for deres privatliv til investeringer i deres virksomheder og projekter.

Det gælder sandsynligvis også for de nye tv-shows, hvor de unge iværksættere - succes eller ej - i hvert fald er sikret berømmelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.