Artikel top billede

USA anklager Iran for cyber-angreb

USA mener, at Iran står bag en serie af cyberangreb mod amerikanske banker. Men Iran afviser alt.

Iranske hackere med tætte bånd til landets regering har gennemført cyberangreb mod amerikanske mål i de seneste måneder. Det fortæller amerikanske embedsmænd til avisen Wall Street Journal, som ligefrem mener, at der er tale om en slags cyberkrig.

De iranske angreb er kulmineret med en serie af angreb mod amerikanske banker og store energiselskaber i den Persiske Bugt. De amerikanske efterforskere har fundet "fingeraftryk", der peger mod den iranske regering.

Der skulle være tale om et hacker-netværk med færre end 100 it-eksperter fra universiteter og sikkerheds-firmaer i Iran, som har stillet deres tjenester til rådighed for staten.

"Det er ikke almindelige iranere," siger en amerikansk embedsmand til avisen og henviser til, at normale hackere slet ikke har ressourcer til at gennemføre angreb i denne størrelsesorden.

Det er blandt andet de store angreb mod energiselskaberne Saudi Aramco i Saudi Arabien og RasGas i Qatar, som måske er startet fra Iran. Hos Saudi Aramco blev mindst 30.000 computere inficeret med en mystisk virus, der er programmeret til at slette data.

Men Iran afviser alle anklagerne. Det er tale om en politisk motiverede udsagn, som er en del af den amerikanske valgkamp op til præsidentvalget, siger lederen af regeringens internet-division, Mehdi Akhavan, i et interview med nyhedsbureauet Isna.

Han henviser også til, at Iran selv har været offer for cyberkrig. Det menes, at Stuxnet-ormen blev udviklet af USA og Israel for at ramme det iranske atomprogram. De samme udviklere har senere skabt trojanerne Duqu og Flame.

Så sent som i sidste uge advarede den amerikanske forsvarsminister Leon Panetta mod et "digitalt Pearl Harbor" og truede med gengældelse i cyberspace.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.