Artikel top billede

Sådan vil Microsoft sælge Windows 8

Hidtil største reklamekampagne skal lokke verdens pc-brugere til det nye operativsystem.

Der bliver ikke tale om "soft sell", når Microsoft om en uges tid åbner for salget af firmaets nyeste software: Windows 8.

Operativsystemet skal tværtimod markedsføres hårdt.

Microsoft vil nemlig udbasunere Windows 8-budskaberne i tv-spots, online-bannere, billboards  og reklamepladser i verdens medier i en kampagne, der langt vil overgå, hvad både firmaet selv og de fleste andre firmaer nogensinde har satset på en produkt-lancering.

Både Wall Street Journal og Forbes kunne forleden fortælle om den massive satsning på markedsføring, som skal vende skepsis til begejstring over det nye, delvist touch-baserede, operativsystem.

Ifølge Forbes vil Microsoft bruge mellem 9 og 11 milliarder kroner på markedsføringen af Windows 8. Altså ikke millioner, men milliarder.

Selv sammenlignet med nogle de dyreste reklamekampagner i historien er det et svimlende beløb. Men Microsoft får også brug for al den taletid, man kan købe sig til, for at forklare nuværende Windows 7-brugere, hvorfor de skal skrotte deres velfungerende operativsystem til fordel for et nyt og temmelig anderledes system.

Microsoft har tilsyneladende lagt den lidt kiksede stil fra tidligere tv-reklamer bag sig at dømme efter en af de første tv-spot for Windows 8, som er blevet lækket på nettet. Overskriften er meget passende work hard - play hard.
 
Sjovt nok er den nye Windows 8-spot lavet af samme reklamebureau - Crispin Porter + Bogusky - som stod bag de tågede budskaber i Windows 7-tv-reklamerne med Gates og Seinfield som aldrende berømtheder på studieophold hos almindelige mennesker.

Hvordan de almindelige computer-brugere og it-chefer i verdens virksomheder vil modtage Windows 8, kan der endnu kun gættes på. Microsoft vil frigive Windows 8 den 24. oktober.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere