Artikel top billede

ARM udvikler verdens mindste 64-bit processor

Den nye 64-bit-processor fra ARM skal tredoble hastigheden i smartphones og tablet-pc'er.

ARM har netop introduceret en ny processorserie, Cortex-A50, som bruger en 64-bit arkitektur. De nye ARM-processorer er rettet mod alt fra smartphones og tablet-pc'er til servere og de skal tredoble regneydelsen i forhold til de nuværende topmodeller. Det skriver digi.no.

De første to modeller, Cortex-A53 og Cortex-A57, sætter begge rekorder. Ifølge ARM har Cortex-A57 den højeste single-thread-ydelse nogensinde i en processor med ARM-arkitektur, mens Cortex-A53 er den mindste 64-bit-processor der nogensinde er bygget.

De nye processorer er også i stand til at afvikle 32-bit software til ARM-chips.

De kan kombineres i en såkaldt big.LITTLE konfiguration, hvor den mindste og mest energieffektive processor klarer de fleste opgaver, mens den store kun "vågner" når der er brug for det.

Det skal sikre en optimal balance mellem energiforbrug og regnekraft. Men de to processorer kan også bruges hver for sig.

ARM har ikke sine egne chipfabrikker, men licenserer sin teknologi til andre producenter. De fleste smartphones og tablet-pc'er har ARM-processorer, og senest har AMD også annonceret, at man vil fremstille server-chips med teknologien.

Både Samsung og AMD har købt licens til at udvikle SOC'er (System-on-a-Chip) med den nye Cortex-A50 teknologi.

På den færdige chip kan man så kombinere A53 og A57 kerner med andre komponenter, som grafik-kerner i Mali-serien og krypterings-moduler, som skulle gøre de pågældende beregninger op til 10 gange hurtigere.

De første processorer baseret på Cortex-A50 skulle være klar i 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.