Artikel top billede

Foto: World Economic Forum. (Foto: World Economic Forum/swiss-image.ch / Moritz Hager)

Nu har den britiske premierminister fået sin egen statsleder-app

Det er som Flipboard. Bare for statsledere.

Den britiske premierminister, David Cameron, er nu klar til at styre nationen fra sin iPad.

I øjeblikket tester han en app, der er skræddersyet til netop en premierministers behov.  

Ifølge den britiske avis The Guardian får premierministeren med den nye app et 'real time'-overblik over den finansielle situation i Storbritannien.

Eksempelvis bliver app'en hele tiden opdateret med de seneste oplysninger om jobtal, ejendomspriserne samt udviklingen i det statslige udgiftsniveau. Det betyder blandt andet, at premierministeren hele tiden kan holde øje med, om statens udgifter holder sig inden for budgettet.

Adgang til Twitter og meningsmålinger

En del af tallene stammer fra Storbritanniens statslige statistikbank data.gov.uk, mens andre bliver leveret af private virksomheder, der beskæftiger sig med statistik, data og meningsmålinger.

Eksempelvis giver app'en adgang til daglige meningsmålinger fra meningsmålingsinstituttet YouGov, ligesom premierministeren også kan få adgang til sit twitter-feed direkte fra app'en.

Appen har fået navnet "No 10 dashboard". Formodentlig efter adressen på premierministerens embedsbolig på Downing Street nummer 10. Og folk der har set app'en beskriver den ifølge The Guardian som en krydsning mellem den statslige statistikside og den populære app Flipboard.

Skal bruges af hele regeringen

Der er tale om en web-app, hvilket betyder, at app'en afvikles via en browser og derfor ikke skal downloades fra en 'app store' og kan bruges på tablets på tværs af styresystemer. 

Selv om app'en er udviklet specifikt til premierministeren, spekulerer The Guardian i, at den på længere sigt vil blive rullet ud til alle medlemmerne af den britiske regering, der vil kunne bruge app'en til udveksling af fortrolige informationer.

Andrew Hunter, medstifter af virksomheden Adzuna, der leverer statistiske oplysninger til app'en, siger til The Guardian, at bortset fra adgang til atomvåbenkoderne og de seneste afsnit af Eastender (populær britiske tv-serie, red) så indeholder app'en alle de oplysninger, som en premierminister skal bruge.

App'en er netop blevet færdig, men den har været undervejs i knap et år, og ifølge The Guardian fremviste en ivrig David Cameron en ufærdig udgave af app'en for præsident Obama under G8-mødet i maj. De to statsledere er i øvrigt begge kendt for at være begejstrede for deres iPad.

Premierministerens kontor ønsker af sikkerhedshensyn ikke at give oplysninger om, hvilket kodesprog app'en er udviklet i. 

Her på ComON har vi desværre ikke adgang til skærmbilleder af app'en, men du kan se et billede på The Guardians hjemmeside.

Læs også:

Mogens Lykketoft: Derfor er jeg helt vild med min iPad

Her er verdens mest magtfulde iPad-fans




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere