Artikel top billede

Foto: World Economic Forum.

Nu har den britiske premierminister fået sin egen statsleder-app

Det er som Flipboard. Bare for statsledere.

Den britiske premierminister, David Cameron, er nu klar til at styre nationen fra sin iPad.

I øjeblikket tester han en app, der er skræddersyet til netop en premierministers behov.  

Ifølge den britiske avis The Guardian får premierministeren med den nye app et 'real time'-overblik over den finansielle situation i Storbritannien.

Eksempelvis bliver app'en hele tiden opdateret med de seneste oplysninger om jobtal, ejendomspriserne samt udviklingen i det statslige udgiftsniveau. Det betyder blandt andet, at premierministeren hele tiden kan holde øje med, om statens udgifter holder sig inden for budgettet.

Adgang til Twitter og meningsmålinger

En del af tallene stammer fra Storbritanniens statslige statistikbank data.gov.uk, mens andre bliver leveret af private virksomheder, der beskæftiger sig med statistik, data og meningsmålinger.

Eksempelvis giver app'en adgang til daglige meningsmålinger fra meningsmålingsinstituttet YouGov, ligesom premierministeren også kan få adgang til sit twitter-feed direkte fra app'en.

Appen har fået navnet "No 10 dashboard". Formodentlig efter adressen på premierministerens embedsbolig på Downing Street nummer 10. Og folk der har set app'en beskriver den ifølge The Guardian som en krydsning mellem den statslige statistikside og den populære app Flipboard.

Skal bruges af hele regeringen

Der er tale om en web-app, hvilket betyder, at app'en afvikles via en browser og derfor ikke skal downloades fra en 'app store' og kan bruges på tablets på tværs af styresystemer. 

Selv om app'en er udviklet specifikt til premierministeren, spekulerer The Guardian i, at den på længere sigt vil blive rullet ud til alle medlemmerne af den britiske regering, der vil kunne bruge app'en til udveksling af fortrolige informationer.

Andrew Hunter, medstifter af virksomheden Adzuna, der leverer statistiske oplysninger til app'en, siger til The Guardian, at bortset fra adgang til atomvåbenkoderne og de seneste afsnit af Eastender (populær britiske tv-serie, red) så indeholder app'en alle de oplysninger, som en premierminister skal bruge.

App'en er netop blevet færdig, men den har været undervejs i knap et år, og ifølge The Guardian fremviste en ivrig David Cameron en ufærdig udgave af app'en for præsident Obama under G8-mødet i maj. De to statsledere er i øvrigt begge kendt for at være begejstrede for deres iPad.

Premierministerens kontor ønsker af sikkerhedshensyn ikke at give oplysninger om, hvilket kodesprog app'en er udviklet i. 

Her på ComON har vi desværre ikke adgang til skærmbilleder af app'en, men du kan se et billede på The Guardians hjemmeside.

Læs også:

Mogens Lykketoft: Derfor er jeg helt vild med min iPad

Her er verdens mest magtfulde iPad-fans
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere