Foto: World Economic Forum.

Nu har den britiske premierminister fået sin egen statsleder-app

Det er som Flipboard. Bare for statsledere.

Den britiske premierminister, David Cameron, er nu klar til at styre nationen fra sin iPad.

I øjeblikket tester han en app, der er skræddersyet til netop en premierministers behov.  

Ifølge den britiske avis The Guardian får premierministeren med den nye app et 'real time'-overblik over den finansielle situation i Storbritannien.

Eksempelvis bliver app'en hele tiden opdateret med de seneste oplysninger om jobtal, ejendomspriserne samt udviklingen i det statslige udgiftsniveau. Det betyder blandt andet, at premierministeren hele tiden kan holde øje med, om statens udgifter holder sig inden for budgettet.

Adgang til Twitter og meningsmålinger
En del af tallene stammer fra Storbritanniens statslige statistikbank data.gov.uk, mens andre bliver leveret af private virksomheder, der beskæftiger sig med statistik, data og meningsmålinger.

Eksempelvis giver app'en adgang til daglige meningsmålinger fra meningsmålingsinstituttet YouGov, ligesom premierministeren også kan få adgang til sit twitter-feed direkte fra app'en.

Appen har fået navnet "No 10 dashboard". Formodentlig efter adressen på premierministerens embedsbolig på Downing Street nummer 10. Og folk der har set app'en beskriver den ifølge The Guardian som en krydsning mellem den statslige statistikside og den populære app Flipboard.

Skal bruges af hele regeringen
Der er tale om en web-app, hvilket betyder, at app'en afvikles via en browser og derfor ikke skal downloades fra en 'app store' og kan bruges på tablets på tværs af styresystemer. 

Selv om app'en er udviklet specifikt til premierministeren, spekulerer The Guardian i, at den på længere sigt vil blive rullet ud til alle medlemmerne af den britiske regering, der vil kunne bruge app'en til udveksling af fortrolige informationer.

Andrew Hunter, medstifter af virksomheden Adzuna, der leverer statistiske oplysninger til app'en, siger til The Guardian, at bortset fra adgang til atomvåbenkoderne og de seneste afsnit af Eastender (populær britiske tv-serie, red) så indeholder app'en alle de oplysninger, som en premierminister skal bruge.

App'en er netop blevet færdig, men den har været undervejs i knap et år, og ifølge The Guardian fremviste en ivrig David Cameron en ufærdig udgave af app'en for præsident Obama under G8-mødet i maj. De to statsledere er i øvrigt begge kendt for at være begejstrede for deres iPad.

Premierministerens kontor ønsker af sikkerhedshensyn ikke at give oplysninger om, hvilket kodesprog app'en er udviklet i. 

Her på ComON har vi desværre ikke adgang til skærmbilleder af app'en, men du kan se et billede på The Guardians hjemmeside.

Læs også:

Mogens Lykketoft: Derfor er jeg helt vild med min iPad

Her er verdens mest magtfulde iPad-fans
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.