Artikel top billede

Lær om tingenes internet i dansk tegneserie

Dansk tegneserie skal forklare potentialet i fremtidens teknologier.

Hvordan skal man forklare noget så kompliceret som "Internet of Things" eller på godt dansk "Tingenes Internet"? Hos Alexandra Instituttet i Aarhus har man forsøgt sig med en tegneserie, der skal vise, hvordan de nye teknologier kan ændre vores dagligdag. Tegneserien har også fået bevågenhed ud over landets grænser og er netop blevet omtalt i det britiske Computerworld.

Det er Mirko Presser hos Alexandra Instituttet, der står bag tegneserien. Han mener, at tegneseriens form og simple indblik i en kompleks verden kan være med til at afmystificere området.

"Vi har endnu ikke brugt erfaringerne med internettet og ser heller ikke altid potentialet. Derfor lakker vi desværre bagud på lovgivning, muligheder og forretning. Men hvordan kan vi forvente, at politikere og direktører skal træffe beslutninger om fremtiden uden at vide, hvad fremtidens teknologier har af potentiale," spørger Mirko Presser.

I fremtidens "Internet of Things" bliver hver eneste dims udstyret med sin egen ip-adresse, og der vil være sensorer overalt, som indsamler et helt ocean af data. I det danske hæfte kan man blandt andet læse om, hvordan teknologien vil ændre byplanlægning, plejesektoren, indkøb og underholdning.

Et af de konkrete eksempler er, at man kan bruge sin mobiltelefon med RFID-læser til at hente informationer om en vare på butikkens hylder. Man kan f.eks. få en advarsel om, at produktet indeholder et stof, som man er allergisk overfor.

Et andet eksempel er intelligente elmålere og muligheden for at fjernbetjene apparater i hjemmet. Der kommer også sensorer, der selv sender data til beredskabet i en katastrofe-situation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere