Artikel top billede

Ballmer: Android er for vild og ukontrolleret

Microsoft-chef Steve Ballmer kritiserer både Android og iOS. Han antyder at Microsoft vil lancere flere hardware-produkter.

Hele Android-økosystemet er "vildt og ukontrolleret," sagde Microsoft-chef Steve Ballmer onsdag aften i en samtale med LinkedIn-stifteren Reid Hoffmann på en konference i Santa Clara. Han hævdede, at Android er alt for sårbar over for malware. På den anden side står Apples iOS, som er meget stramt styret og derfor alt for dyrt.

Microsoft-chefen mener, at Windows Phone ligger midt imellem og forener "det bedste fra de to verdener".

Men sandheden er, at Windows Phone er en lille dværg på smartphone-markedet. I den seneste opgørelse kommer platformen kun op på to procent. Den næste udfordring er at nå 10 procent, sagde Ballmer, og derefter vil man gå efter 15 og så 20 procent.

Han antydede også, at Microsoft vil lancere flere nye mobile hardware-produkter. Der er rygter om, at Microsoft foruden sin nye tablet-pc Surface også vil sælge en smartphone. Men det vil Ballmer ikke bekræfte.

Microsoft-chefen sagde dog, at størsteparten af Windows-enhederne også om fem år vil blive fremstillet af hardware-partnere og ikke af Microsoft selv.

"Når det er sagt, så er det også tydeligt, at der er muligheder for innovation på området mellem hardware og software, og det er et område, som Microsoft skal udnytte," lød hans budskab.

Men Microsoft kan risikere at få problemer med sine hardware-partnere, hvis man vil forfølge den samme model som Apple, der sælger tæt integreret software og hardware. Acer har allerede skarpt kritiseret Microsofts beslutning om at sælge sin egen tablet-pc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.