Artikel top billede

Apple forbyder dette ord i app-navne

Ny ballade i App Store: Apple kræver, at et bestemt ord ikke må indgå i navnet på apps. Mindst 4.000 apps skal derfor have et nyt navn.

Så er der igen ballade i App Store. Denne gang har Apple krævet, at udviklere skal fjerne ordet "memory" fra app-navne. En hurtig søgning viser, at der er mere end 4.000 apps med dette ord i navnet.

Ifølge Gamasutra er det en aftale med det tyske spilforlag Ravensburger, der har fået Apple til at kontakte udviklerne.

Ravensburger sælger et meget populært brætspil med navnet "Memory" og har registreret dette ord som varemærke i en række lande, herunder Danmark.

To forskellige app-udviklere har kontaktet Gamasutra og bekræftet, at de har modtaget henvendelsen fra Apple.

Darren Murtha, der står bag det populære Preschool Memory Match, fortæller, at han blev tvunget til at fjerne sin app i 42 lande. Han har travlt med en ny app og har ikke haft tid til at indsende den gamle app igen under et nyt navn.

"Vi planlægger at ændre navnet i disse lande og uploade en ny version i begyndelsen af næste år," siger han.

Ravensburger har haft rettighederne til klassikeren Memory siden lanceringen i 1959, og der er mange spil i App Store, som mere eller mindre direkte kopierer konceptet.

Men det rammer altså alle udviklere, der bruger "memory" i deres app-navn.

Det gælder også det kendte varemærke "Hello Kitty and Friends", der tilbyder en "Memory Match" app.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere