Artikel top billede

Din Blackberry kan udløse nikkel-allergi

Nu advarer forskere om, at Blackberry-telefoner kan være skyld i allergiske reaktioner. Se her, hvilken telefon du bør vælge i stedet for.

Hvis du har nikkel-allergi bør du vælge en Android-telefon eller iPhone frem for Blackberry. Sådan lyder anbefalingen fra forskere hos American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI). I en undersøgelse har man fundet nikkel på knapper og tastatur i omkring en tredjedel af Blackberry-telefonerne. Der er ikke fundet spor af metallet i iPhone eller Android-enheder.

Det er rester af nikkel fra produktionen af Blackberry-telefonen, som er fundet på knapperne.

Det vurderes, at 8-9 pct. af befolkningen lider af nikkel-allergi og forskerne mener at kunne dokumentere flere sager, hvor telefoner har udløst allergiske reaktioner. De typiske symptomer er tørre, kløende udslæt langs med kindeben, kæben og ørerne.

De knap så populære klap-telefoner er de værste allergi-udløsere. Her er der fundet nikkel i 91 pct. af de testede modeller og 52 pct. af dem indeholder kobalt.

Canadiske Research in Motion (RIM), der fremstiller Blackberry-telefonen, afviser historien over for avisen Toronto Star.

"Allergiske reaktioner optræder kun, hvis nikkel bliver fundet på telefonens yderside. Vi har testet vores telefoner i henhold til EU test-protokollen EN 1811 og har ikke fundet nikkel på de ydre overflader af nye Blackberry-telefoner," hedder det i en erklæring fra firmaet.

Samtidig tilføjer RIM, at alle mobiltelefoner indeholder nikkel på printpladerne inde i telefonen.

Men forskerne fastholder, at man har fundet nikkel på knapper, kameraer og højtalere i hver tredje af de 17 testede brugte Blackberry-telefoner.

Det anbefales derfor, at Blackberry-brugere med "kendte allergier" bør begrænse deres brug af telefonen. En anden mulighed er at bruge et plast-cover, trådløst headset eller en gennemsigtig skærmfolie for at begrænse den fysiske kontakt med telefonen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere