Artikel top billede

Vrede kunder klager over den nye Wii U-konsol

Nintendo har lanceret sin nye spilkonsol Wii U i USA, men de første dage har været plaget af problemer.

I Danmark skal vi stadig vente ni dage, inden Nintendos seneste konsolgeneration Wii U bliver lanceret, men i USA blev den sat til salg søndag, og flere butikker melder allerede udsolgt. Det er Nintendos første konsol-lancering i seks år, men kunderne klager nu over manglende funktioner og langsomme opdateringer.

Inden man overhovedet kan komme i gang med Wii U, er det nødvendigt at hente en systemopdatering på op til 5 GB, og nogle brugere klager over, at det tager flere timer at hente opdateringen - trods en hurtig internet-forbindelse.

Spillene kræver også opdateringer, inden de kan starte, og det ser ud til, at den store belastning har fået hastigheden til at falde til sneglefart.

Mange af de nye funktioner, som det sociale netværk Miiverse, fungerer også kun sporadisk, skriver All Things Digital.

I USA kan man bruge Wii U med videotjenester som Netflix, Amazon Instant Video og Hulu Plus, men de to sidstnævnte virker ikke endnu på konsollen.

Så er det straks værre, at Nintendos egen TVii tjeneste, hvor man kan bruge GamePad-controlleren til at bladre rundt i tv-guiden, heller ikke er på plads.

All Things Digital citerer en anmeldelse på Amazon.com, hvor både styresystemet og brugerfladen får kritik for at være alt for langsom.

"Du vil gå til indstillinger? 15 sekunder. Du vil besøge Miiverse? Endnu 15 sekunder. Du vil klikke på en besked i Miiverse? Yep, 15 sekunder igen. Alt er så frygtelig langsomt," lyder det.

Der er meget på spil for Nintendo, der har solgt 97 millioner eksemplarer af forgængeren Wii. I den seneste tid er Wii-salget styrtdykket, og Nintendo har også haft svært ved at gøre den mobile 3DS til en succes.

Her er den nye konsol

Nintendos nyeste spilkonsol kan købes i Europa fra den 30. november.  I modsætning til forgængeren kan den nye konsol vise grafik i Full HD. Men det mest interessante er controlleren, der minder om en lille tablet. Den er udstyret med en 6,2-tommers touchscreen, som dog kun understøtter single- og ikke multi-touch.

Denne Wii U GamePad har også bevægelses-sensorer, NFC-chip, kamera, mikrofon, højtalere, rystefunktion og en fjernbetjenings-funktion til tv. Den er altså proppet med elektronik, og det betyder, at det bliver dyrt, hvis man skal anskaffe en ekstra controller.

Prisen for Wii U i en basispakke med én controller og 8 GB hukommelse forventes at ligge på omkring 3.000 danske kroner, og for hver ekstra controller skal man betale omkring 1.000 kr.

Der kommer også en premium-pakke med 32 GB, ladestation, en sort konsol (den normale udgave er hvid), forskellige spil og ekstra tilbehør til en pris, der er omkring 500 kr. højere end grundpakken.

Nintendo fortæller, at konsollen indeholder en IBM PowerPC-processor med tre kerner og et AMD Radeon-grafikkort. For at få mere lagerplads kan man både anvende SD-kort og tilslutte en ekstern harddisk over USB. Der er WLAN og HDMI (et kabel medfølger i nogle af pakkerne), og spillene kommer på 25 GB Wii U-medier.

I forhold til den nuværende konsol-generation skulle strømforbruget være forholdsvis lavt. Det ligger på 40 watt i gennemsnit, og Nintendo oplyser, at det maksimale strømforbrug er på 75 watt. Det skal sammenlignes med, at de hurtigste pc-grafikkort alene trækker 250 watt eller mere.

Wii U lanceres sammen med 20 spil, som både kommer fra Nintendo selv og andre udviklere. Der kommer en eShop, hvor man kan hente spil og anden software til konsollen. Der er mulighed for videochat med controllerens kamera, og der er indbygget en browser, så man kan surfe både på fjernsynet og GamePad'en.

Næsten alle de gamle Wii-spil og tilbehør til Wii-konsollen - herunder også controllerne - kan også bruges med den nye generation, lover Nintendo.

Der er endnu ikke sat dato på, hvordan konkurrenterne Microsoft og Sony er klar med efterfølgerne til deres aktuelle konsoller Xbox 360 og PlayStation 3.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere