Artikel top billede

Her er tallene: Danskernes mobile dataforbrug stiger voldsomt

Så voldsomt er den danske datatrafik fra mobiltelefoner steget på bare ét år.

Den seneste halvårlige telestatistik fra Erhvervsstyrelsen taler et tydeligt sprog, når det gælder danskernes stigende brug af smartphones. I løbet af et år er datatrafikken fra mobiltelefoner steget med hele 240 procent. Den har rundet 6,9 mia. MB data i første halvår 2012.

På et år er antallet af mobile bredbånds-abonnementer steget med 20 procent til 5,1 mio. i midten af 2012.

Når det gælder fastnet-bredbånd, er antallet af abonnementer stort set uændret. Der er 39 fastnet-abonnementer for hver 100 indbyggere i Danmark. Der er et lille fald i DSL-abonnenter og en mindre stigning i kabelmodem-teknologien.

Fiber er i kraftig fremgang med en vækst på lidt over 30 procent i løbet af et år.

Den gennemsnitlige hastighed for fastnet-bredbånd er steget med lidt under 40 procent fra 12,6 Mbit/s i midten af 2011 til 17,3 Mbit/s i midten af 2012.

Det er nu muligt at få bredbånd med mindst 100 Mbit/s i download-hastighed, men kun 0,8 pct. af bredbånds-abonnenterne havde denne hastighed i midten af året.

I de internationale sammenligninger har Danmark tidligere ligget i spidsen, men andre lande har nu hurtigere bredbånd. En rapport fra sidste sommer placerer Danmark på en global 14. plads, og selv blandt de europæiske lande rækker det kun til en niendeplads.

Det er Sydkorea og Japan, der ligger i spidsen med det hurtigste bredbånd på verdensplan, mens lande som Holland og Irland klarer sig bedst i Europa.

Halvårstatistiken indeholder også tal for telefoni og IPTV. For andet år i træk er antallet af sendte sms-beskeder faldet - senest med 6,8 pct. i dette halvår - og dette tyder på, at en større del af kommunikationen nu kører over mobile apps.

Der er sket en stigning i antallet af mms-beskeder på 51,5 pct., men det er stadig kun en dråbe i havet i forhold til sms-trafikken.

I første halvår 2012 sendte hvert mobilabonnement i gennemsnit lidt over 132 sms'er og ca. 1,5 mms'er om måneden.

Der bliver nu talt 2,3 gange mere i mobiltelefon end i fastnettelefonen, og antallet af fastnettelefon-abonnementer er faldet med 163.000 i det sidste år.

Når det gælder IPTV-abonnementer, er stigningen på lidt over 32 pct. til 332.000 i sommeren 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.