Artikel top billede

Top 10: Så absurd fantasiløse er danskernes kodeord

Mange danskere forfalder til simple og gennemskuelige kodeord på nettet. Læk af 30.000 danske kodeord afslører, hvor galt det står til blandt brugerne på Sex.dk.

Danskerne mangler i udpræget grad kreativitet, når de skal konstruere et godt password.

Det viser data fra et af de største læk af danske kodeord nogensinde.

Det fandt sted, da datingsiden Sex.dk for nylig fik besøg af hackere, der stjal oplysninger om login og kodeord fra over 30.000 brugere.

De mange data blev herefter lagt på hjemmesiden pastebin.com.

Fantasifulde brugernavne

Oplysningerne fra de 30.000 brugere på Sex.dk afslører, at sidens besøgende er yderst fantasifulde, når de skal konstruere brugernavne. Her bliver der mildt sagt ikke lagt skjul på, hvad hensigten med profilen er. 

Kodeordene bærer til gengæld præg af at være konstrueret, så de er nemme at huske - og desværre også nemme at gætte.

Det mest populære kodeord er '123456', som 500 personer ud af de 30.000 havde valgt at anvende. 

Faktisk er flertallet af kodeordene på top 10-listen talkombinationer i samme stil som '12345' og '123456789', hvilket er helt i tråd med data fra lignende undersøgelser.  

Først på 8. pladsen finder vi et reelt ord. Nemlig landets mest populære efternavn, Jensen.

Sidens formål taget i betragtning er det heller ikke videre overraskende, at vi på plads nummer 10 finder et synonym for det kvindelige kønsorgan.

Dets mandlige ækvivalent er ikke at finde på listen over de mest populære kodeord, men indgår til gengæld ofte i mange brugernavne. 

På 5. pladsen over de mest anvendte kodeord optræder '1mcpork', der umiddelbart kan virke mystisk.

Ifølge Bo Jacobsen, der er webmaster for Sex.dk, skyldes det, at netop dette kodeord bruges af administratorerne på hjemmesiden, når en profil sættes i karantæne med mistanke om at være falsk.  

Hele top 10-listen over de lækkede kodeord fra Sex.dk ser sådan her ud:

1. 123456
2. 12345
3. 123456789
4. 12345678
5. 1mcpork
6. 666666
7. 111111
8. jensen
9. 1234567
10. fisse

Læs også:

Elendige kodeord afslører identiteten af brugere på Sex.dk
 

Sådan husker du alle de møg-komplicerede passwords 

Sådan stjæler hackerne dine vigtige passwords
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.