Artikel top billede

Nu kommer Star Wars og Spiderman til Netflix

Ny mega-aftale mellem Netflix og Disney udvider filmkataloget på streaming-tjenesten med helt nye film.

Netflix har netop indgået en af sine mest betydningsfulde aftaler med et stort filmselskab. Det er den amerikanske filmkoncern Disney, som nu giver Netflix-brugerne eksklusiv adgang til sit store katalog med gamle og nye produktioner. De danske Netflix-kunder skal dog ikke glæde sig for tidligt. Aftalen gælder indtil videre kun for USA, og den træder først i kraft i 2016 for de helt nye filmudgivelser.

I de sidste par år har Netflix haft svært ved at få fat i nye film fra de store filmselskaber, og det bliver også afspejlet i udvalget på streaming-tjenesten. I Danmark er filmkataloget langt mere begrænset end i USA, og man skal lede længe for at finde nye film og tv-serier.

Aftalen er godt nyt for Netflix og den fik omgående aktiekursen til at stige med 15 procent. Men det vides ikke, hvor meget Netflix har betalt for at få de eksklusive rettigheder.

Ifølge Los Angeles Times løber aftalen for de nye biograf-film i tre år fra 2016, og en kilde oplyser til avisen, at Netflix kan ende med at betale mere end 1,5 mia. kr. om året.

HBO har tidligere i år indgået en lignende aftale med filmselskabet 20th Century Fox, og her ligger prisen på mere end 1 mia. kr. om året.

Hele Disneys bagkatalog med gamle film som "Dumbo", "Pocahontas" og "Alice i Eventyrland" bliver tilgængeligt allerede fra denne uge for Netflix-brugere i USA. Fra begyndelsen af 2013 kommer nye "direct-to-video" udgivelser.

Fra 2016 er det så nye biograf-film fra Disney, Pixar, Marvel Studios og Disneynature, der straks kan ses på Netflix.

Det er en god nyhed for alle Star Wars-fans. Disney har opkøbt rettighederne til at fortsætte Star Wars-sagaen, og den første af de nye film skulle være klar i 2015.

Disney har også rettighederne til Marvel-universet, og Pixar er kendt for animerende film som "Toy Story" og "Wall-E".

Netflix investerer samtidig i sine egne produktioner. Til næste år kommer Kevin Spaceys politiske drama "House of Cards" og nye afsnit af komedie-serien "Arrested Development", der kun kan ses på Netflix.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere