Artikel top billede

Microsofts sociale netværk er nu åbent for alle

Microsoft er nu klar med en ny version af sit sociale netværk Socl, der er tilgængelig for alle brugere.

Nu kan alle prøvekøre den nye version af Microsofts sociale netværk Socl (udtales "social"), som blev lanceret i en tidlig betaversion i december 2011. Betaen har indtil nu været begrænset til en lille gruppe af brugere, men nu kan alle med en Facebook- eller Microsoft-konto melde sig til. Det melder ZDNet.

Socl bliver beskrevet som en blanding mellem et socialt netværk og en søgemaskine, og de første testbrugere har været studerende på nogle få amerikanske universiteter.

Facebook startede på samme måde. Det blev lanceret på Harvard-universitetet, og først senere blev det tilgængeligt for en bredere målgruppe.

Microsoft har bygget Socl med det nye programmeringssprog Typescript, der blev præsenteret i Aarhus på Goto-konferencen i oktober.

De grundlæggende funktioner i Socl er de samme, som kendes fra andre sociale netværk. Man kan dele statusopdateringer med tekst, billeder og video, oprette grupper og finde andre studerende med lignende interesser. Men brugerfladen skulle være mere simpel end andre tjenester.

Microsofts egen søgemaskine Bing spiller en central rolle på Socl. Alle posteringer på Socl bliver også tilgængelige gennem Bing - medmindre man har markeret, at de skal være private.

Socl startede som et forsøg på at forbedre søgemaskinen, men skiftede senere fokus og handler nu om, hvordan man finde nye samarbejdsformer og nye måder at dele sine kontakter på. Det er en meget billedtung tjeneste, der kan minde lidt om Pinterest.

En af de unikke funktioner på Socl er de såkaldte "video parties", hvor man kan samle videoer om et bestemt emne og dele dem med vennerne.

Selv om tjenesten nu er åben for alle brugere, er den stadig i betafasen, og der er ikke sat dato på, hvornår den skal lanceres kommercielt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere