Artikel top billede

Dødsfjenderne Apple og Google går sammen i patentkamp

En usædvanlig alliance mellem Apple og Google forsøger nu at få fat i patenterne fra fotogigant.

Efter 120 år gik det berømte fotofirma Kodak i betalingsstandsning tidligere i år. Kodak er en pioner inden for fotografiet og har både opfundet det håndholdte fotoapparat og det digitale kamera. Selskabet ligger inde med mange værdifulde patenter, som nu er sat til salg. De to ærkerivaler Apple og Google er gået sammen om at byde næsten tre milliarder kroner for de omkring 1.100 patenter, som kan være meget værdifulde i de konstante patent-krige mellem it-giganterne.

Det er meget usædvanligt, at Apple og Google går sammen om at købe patenter. De to selskaber har et indædt fjendskab - Steve Jobs sagde inden sin død, at han ville "smadre" Googles Android. Apple har fjernet Google-apps fra iOS og udviklet sin egen udskældte kort-applikation, og samtidig kører der retssager mellem Apple og producenter af Android smartphones og tablet-pc'er.

Men det er set tidligere, at fjender finder sammen om at opkøbe patenter. Sidste år gik Apple, Microsoft og Research In Motion sammen om at købe Nortels patenter for mere end 25 mia. kr. Dengang var det Google, der tabte i auktionen. Det kan være baggrunden for, at Google nu er gået sammen med Apple for at undgå et nyt nederlag.

Patenter kan både bruges offensivt til at angribe konkurrenterne og blokere deres produkter og defensivt til at forhindre angreb fra konkurrenterne.

Kodak tabte tidligere i år en retssag mod Apple, som fik rettens ord for, at man ikke krænker et patent på digital imaging preview-teknologi. Apple selv har hele tiden ment, at de er den sande ejer af Kodaks patenter, da de to parter havde et research-samarbejde tilbage i 1990'erne.

Nu har Apple så budt på patenterne sammen med Google. Pengene skal hjælpe Kodak med at komme på benene igen, men selskabet bliver betydelig slankere fremover og skal fokusere mindre på fotografi og mere på kommercielle print- og pakketjenester.

Kodaks problemer kommer samtidig med et andet og kun to år gammelt fotofirma - Instagram - er solgt til Facebook for seks milliarder kroner.

Så er det næsten ironisk, at Instagram netop bygger sin store succes på filtre, som får digitale billeder til at ligne noget, der er taget med et gammelt fotoapparat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”