BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Nu kan dine persondata blive sendt til New Zealand

EU har nu godkendt, at personfølsomme oplysninger om EU-borgerne kan blive overført til New Zealand. Det skal bane vejen for øget samhandel.

EU-kommissionen har netop godkendt New Zealands beskyttelse af personoplysninger, og det baner vejen for øget samhandel med europæiske virksomheder. EU's databeskyttelsesdirektiv fra 1995 betyder, at personoplysninger kan overføres til lande uden for EU, hvis der er sikkerhed for et passende beskyttelsesniveau.

F.eks. skal de grundlæggende principper i EU's databeskyttelses-regler være sikret ved lovgivning, og der skal være uafhængig kontrol med overholdelsen af denne lovgivning. Godkendelsen betyder, at personoplysninger kan sendes til et tredjeland, uden at det er nødvendigt med yderligere sikkerheds-foranstaltninger.

Nu har EU vurderet, at New Zealands databeskyttelsesniveau er foreneligt med EU's. Det betyder, at sociale netværk, cloud-tjenester og andre udbydere med servere i New Zealand nu kan få lov til at overføre personoplysninger fra EU.

"Vi er gang med at revidere EU's regler for at sikre beskyttelse af personoplysninger hjemme, men vi er imidlertid også nødt til at sikre, at vores borgeres oplysninger er i sikkerhed, når de krydser EU's eksterne grænser", siger EU-kommissær Viviane Reding.

Personoplysninger overføres i stigende grad på tværs af landegrænserne og lagres på servere i mange forskellige lande. Ved at blåstemple et tredjelands databeskyttelsesniveau erklærer EU også sin tillid til landets generelle lovgivning.

Den samlede handel med varer mellem New Zealand og EU beløber sig årligt til 50 mia. kr. mens handelen med tjenesteydelser tegner sig for 23 mia. kroner på årsbasis.

New Zealand er ikke det første land uden for EU, der er godkendt under denne ordning. EU har allerede blåstemplet Andorra, Argentina, Australien, Canada, Schweiz, Færøerne, Guernsey, Israel, Isle of Man, Jersey og Uruguay. Desuden er USA godkendt under den såkaldte Safe Harbor-ordning.

Kommissionen vedtog i januar 2012 et forslag om modernisering af den nuværende EU-lovgivning om databeskyttelse. Den nye lovgivning behandles i øjeblikket i EU-parlamentet. Her vil man fastsætte mere klart formulerede kriterier og krav til vurdering af databeskyttelsesniveauet i tredjelande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.