Artikel top billede

Nu kan dine persondata blive sendt til New Zealand

EU har nu godkendt, at personfølsomme oplysninger om EU-borgerne kan blive overført til New Zealand. Det skal bane vejen for øget samhandel.

EU-kommissionen har netop godkendt New Zealands beskyttelse af personoplysninger, og det baner vejen for øget samhandel med europæiske virksomheder. EU's databeskyttelsesdirektiv fra 1995 betyder, at personoplysninger kan overføres til lande uden for EU, hvis der er sikkerhed for et passende beskyttelsesniveau.

F.eks. skal de grundlæggende principper i EU's databeskyttelses-regler være sikret ved lovgivning, og der skal være uafhængig kontrol med overholdelsen af denne lovgivning. Godkendelsen betyder, at personoplysninger kan sendes til et tredjeland, uden at det er nødvendigt med yderligere sikkerheds-foranstaltninger.

Nu har EU vurderet, at New Zealands databeskyttelsesniveau er foreneligt med EU's. Det betyder, at sociale netværk, cloud-tjenester og andre udbydere med servere i New Zealand nu kan få lov til at overføre personoplysninger fra EU.

"Vi er gang med at revidere EU's regler for at sikre beskyttelse af personoplysninger hjemme, men vi er imidlertid også nødt til at sikre, at vores borgeres oplysninger er i sikkerhed, når de krydser EU's eksterne grænser", siger EU-kommissær Viviane Reding.

Personoplysninger overføres i stigende grad på tværs af landegrænserne og lagres på servere i mange forskellige lande. Ved at blåstemple et tredjelands databeskyttelsesniveau erklærer EU også sin tillid til landets generelle lovgivning.

Den samlede handel med varer mellem New Zealand og EU beløber sig årligt til 50 mia. kr. mens handelen med tjenesteydelser tegner sig for 23 mia. kroner på årsbasis.

New Zealand er ikke det første land uden for EU, der er godkendt under denne ordning. EU har allerede blåstemplet Andorra, Argentina, Australien, Canada, Schweiz, Færøerne, Guernsey, Israel, Isle of Man, Jersey og Uruguay. Desuden er USA godkendt under den såkaldte Safe Harbor-ordning.

Kommissionen vedtog i januar 2012 et forslag om modernisering af den nuværende EU-lovgivning om databeskyttelse. Den nye lovgivning behandles i øjeblikket i EU-parlamentet. Her vil man fastsætte mere klart formulerede kriterier og krav til vurdering af databeskyttelsesniveauet i tredjelande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere