Artikel top billede

Skydespil ændrer hjemmeside efter skolemassakre

Computerspil sendte kunder til våbenbutikker.

Efter den tragiske massakre på skolen i Newton forsøger amerikanerne at finde forklaringer på morderens motiver og inspiration.

Som ved tidligere skolemord falder fokus også denne gang på computerspil. 

Det får nu spildistributøren EA til at ændre i sin markedsføring.

Helt konkret kunne man fra hjemmesiden, der markedsfører spillet Medal of Honor, finde aktive links og kække tekster, der lokkede nysgerrige spillere videre til butikker, der forhandlede rigtige udgaver af de våben, som spillerne kendte fra spillet. Links og tekst er nu fjernet. Det skriver BBC.

"Vi mener, at det var upassende og har derfor fjernet dem," siger en talsmand fra EA.

Det er dog stadig muligt at se logoer for de 14 våbenfirmaer hos EA.

Men det er Call of Dutys skyld

Allerede et par dage efter massakren fik et andet computerspil en del af skylden for drabene.

Det blev påpeget, at galningen Adam Lanza havde en forkærlighed for spillet Call of Duty.

Ikke mindst våben-industriens organisation National Rifle Association (NRA), der selv er blevet bebrejdet for drabene, har forsøgt at placere noget af skylden hos voldsomme computerspil.

"Der findes desværre en afstumpet, korrupt og korrumperende industri i dette land, der sælger vold til befolkningen," lyder svadaen fra NRA-talsmand Wayne LaPierre, der tidligere er blevet citeret for at sige, at det eneste, der kan stoppe en ond mand med et våben, er en god mand med et våben.

LÆS OGSÅ: Amerikanske soldater straffet for at hjælpe med udvikling af computerspil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere