Artikel top billede

Internet-brugere sender LEGO på tidsrejse

LEGO lader sine kunder finde på nye produkter gennem community-platformen Cuusoo. Her er det seneste påfund, som nu bliver sat i produktion.

I de sidste fire år har LEGO inviteret sine kunder til at komme med forslag til nye produkter på sin internet-platform Cuusoo, hvor hobbybyggere kan bidrage med deres egne ideer. Her kan brugerne så stemme på de bedste modeller, og hvis forslaget kan samle de nødvendige stemmer, bliver det sendt til godkendelse hos et dommerpanel.  

LEGO har netop præsenteret resultatet af den seneste vurderingsrunde i panelet, og denne gang er det kun én ud af fire modeller, der har fundet nåde hos dommerne. LEGO har besluttet at sætte en model af tidsmaskinen - den klassiske DeLorean - fra filmserien "Tilbage til Fremtiden" i produktion.

Der kommer også minifigurer med Marty McFly, Doc Brown og de andre personer fra filmene. Det er japanske Masashi Togami, der har indsendt forslaget til film-sættet.

Det er så den fjerde model, der kommer ud af Cuusoo-processen i lige så mange år. LEGO har samtidig afvist tre andre forslag, som ellers har samlet 10.000 stemmer. Det er en rumskib fra EVE Online, en westernby og en LEGO-version af Legend of Zelda.

I den næste runde skal dommerne blandt andet vurdere en LEGO-version af Mars-fartøjet Curiosity, den klassiske Sand Crawler fra Star Wars og en kombination af LEGO og det kendte spil Portal.

Japanere elsker klodser

Hos Cuusoo kan alle komme med forslag til nye LEGO-produkter. Ordet "Cuusoo" betyder "fantasi" eller "ønske" på japansk. Det er udviklet sammen med japanske Elephant Design, der har arbejdet med crowdsourcing i mange år.

I første omgang var det kun de japanske LEGO-kunder, der kunne aflevere nye ideer. Det første produkt var en LEGO-model af undervandsbåden Shinkai 6500, der kom i de japanske butikker i februar 2011. Den næste japanske Cuusoo-model var det ubemandede rumfartøj Hayabusa, der kom som LEGO-model i starten af 2012.

Der gik 420 dage, inden Shinkai havde samlet de nødvendige 1.000 stemmer i Japan. Hayabusa tog kun 57 dage om at nå 1.000 stemmer.

Herefter blev Cuusoo lanceret internationalt, og stemmekravet blev hævet til 10.000 stemmer. Når de nødvendige stemmer er modtaget, skal dommerpanelet vurdere, om modellen lever op til LEGO's kvalitetskrav.  

Den person, der stillede det oprindelige forslag, modtager 1 pct. af indtjeningen, hvis modellen går i produktion.

Det tredje Cuusoo-produkt var et byggesæt baseret på det populære spil Minecraft, som kom sidste sommer. Det blev udviklet i et samarbejde mellem LEGO-koncernen og svenske Mojang. De nødvendige 10.000 stemmer blev samlet i løbet af blot 48 timer.

Læs også ComONs artikel om LEGO Cuusoo-projektet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere