Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Her er verdens mindste Android-konsol

Den nye Android-konsol fra amerikansk PlayJam er ikke meget større end en usb-nøgle.

Det tegner til, at 2013 bliver et stort år i konsol-verdenen, og der kommer stadig flere produkt-annonceringer. Et af de mest omtalte produkter er Android-konsollen Ouya, der samlede hele 50 millioner kroner på Kickstarter sidste år. Men et nyt projekt forsøger nu at stjæle opmærksomheden. Det er den lille GameStick fra det amerikanske firma PlayJam. Den fylder ikke meget mere end en usb-nøgle og sættes direkte i fjernsynets hdmi-indgang.

GameStick skal forvandle fjernsynet til en Android-baseret spillemaskine. Der er også en controller, der fungerer over en trådløs forbindelse. Controlleren har en lille indstikplads, hvor man kan anbringe GameStick-modulet under transport.

Hardwaren kan ikke helt måle sig med Ouya, som indeholder en Tegra-3-processor. GameStick bruger et Amlogic-chipsæt (dual-core), som er langsommere end Tegra 3, men der er plads til 1 GB RAM og 8 GB internt lager i det lille modul. Det skulle være nok til at afvikle 1080p-video flydende. En version af Android Jelly Bean er installeret som operativsystem. Den firkantede controller minder om Classic Controller fra Nintendo Wii.  

Ligesom Ouya har PlayJam også valgt at bruge Kickstarter til at indsamle penge til deres nye konsol. Det er gået ganske godt. I løbet af de første par dage er der allerede samlet 80.000 dollar ud af målet på 100.000 dollar, og der er stadig 28 dage tilbage, så det skulle være sikkert, at målet bliver nået, og apparatet kommer i produktion.

Den officielle pris for GameStick kommer til at ligge på 79 dollar (440 kroner), og den er dermed også noget billigere end andre konsoller. Allerede i april skulle GameStick være klar til salg.

De første eksemplarer af konkurrenten Ouya er netop sendt til Android-udviklere, og resten af kunderne kan regne med at modtage konsollen i marts. Med en pris på 500 kroner er Ouya en smulere dyrere end GameStick.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere