Artikel top billede

Dansk opfindelse: Lås døren op med din smartphone

Odense Kommune anskaffer nu 3.500 Bluetooth-styrede låse, der kan styres med en smartphone.

Sidste år kunne det danske firma Poly-Control præsentere en trådløs lås, der bruger Z-Wave teknologi og kan kontrolleres via en smartphone, et webinterface eller et særligt keypad. Den danske lås Poly-Lock kan monteres på de fleste typer døre uanset den eksisterende låsemekanisme.

Nu har Odense Kommune bestilt 3.500 af de trådløse låse til plejepersonale, som nu kan udskifte store nøglebundter med smartphones, når de skal have adgang til borgernes hjem. Det skal både spare udgifter til administration og forbedre sikkerheden.

De digitale nøgler kan skiftes på ganske få minutter fra it-afdelingen, og man vil stadig kunne bruge en fysisk nøgle. Systemet giver også information om, hvor længe hvert besøg i hjemmet varer, da hver adgang registreres.

Der er netop kommet en ny version af Poly-Lock, der anvender low-power Bluetooth og Wi-Fi. Her kan man oprette en direkte forbindelse mellem brugerens smartphone og digitallåsen uden at skulle gennem en gateway.

Med low-power Wi-Fi kan brugeren desuden opsætte forbindelsen gennem hjemmets eksisterende router og tilgå systemet gennem en webbrowser overalt i verden.

Ifølge producenten kræver det kun omkring ti minutter og et par skruer at montere det trådløse system oven på en eksisterende lås.

Hver gang en ny bruger skal have adgang til låsen, modtager man typisk en ny pinkode på telefonen og låser op via den tilhørende applikation.

Dermed egner løsningen sig eksempelvis til hoteller, feriehuse eller hjemmeplejen, hvor det er upraktisk at slæbe rundt på en bunke nøgler.

Det danske firma satser nu også på det amerikanske marked, hvor man netop har modtaget en større ordre på et tocifret millionbeløb. I første kvartal af 2013 skal virksomheden som en start levere de første 5.000 af over 30.000 trådløse låseenheder til en ny amerikansk samarbejdspartner.

Ligesom sidste år deltager det danske firma på Consumer Electronics Show i Las Vegas i den kommende uge, hvor man vil præsentere sine låseenheder.

Danskerne er ikke de eneste, der arbejder med smartphone-dørlåse. Det amerikanske firma Lockitron har en lignende teknologi, hvor døren kan åbnes via Bluetooth.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.