Artikel top billede

Intel sænker strømforbruget i ultrabooks

Så er der nyt om de kommende processor-generationer fra Intel.

På CES i Las Vegas har Intel præsenteret sine kommende processorer, hvor strømforbruget er sænket helt ned til 7 watt. Den nye processor-generation Haswell kommer i løbet af 2013. Det er den fjerde generation af Intels Core-serie og denne gang er strukturbredden på 22 nanometer. Det betyder højere ydelse samtidig med at chippen bruger mindre strøm.

Til efteråret kommer de første tynde ultrabooks med Haswell. Intel har udvidet kravene til ultrabook-producenterne. Fremover skal de bruge touchskærme i deres computere, og Intel lægger også vægt på teknologier som ansigtsgenkendelse, eye-tracking og bevægelses-styring, som skal bruges til at betjene computerne.

Intel viste et færdigt koncept kaldet "North Cape", som illustrerer hvordan fremtidens ultrabook kan se ud. Det er en kombination af et tastatur-dock og et aftageligt touch-display/tablet. Når de er forbundet, fungerer det som en bærbar computer. Men skærmen kan også fjernes og bruges som en tablet. Hele enheden vejer 850 gram og har en tykkelse på 10 mm.

Skærmen måler 13 tommer, men i tablet-modus er det kun 11,6-tommer, der bruges til at vise skærmbilledet. Kanten anvendes så til at holde tablet-pc'en. Processoren sidder direkte i skærmdelen, og der er både et batteri i tastaturet og i skærmen. I ultrabook-modus holder den i 13 timer mellem opladninger, og tablet-pc'en alene skulle køre i 10 timer.

Intel vil ikke selv fremstille tablet-pc'en, men forventer at andre producenter vil bruge konceptet, som naturligvis er proppet med Intel-teknologi.

Der kommer også en ny generation af Atom-processorer, kaldet Bay Trail, som er specielt rettet mod tablet-pc'er. Her er strukturbredden også på 22 nanometer og strømforbruget er meget lavt. Flere producenter skulle være på vej med tablet-pc'er baseret på Bay Trail, der har fire kerner.

Den sidste nyhed fra Intel er en billig processor til smartphones, Atom Z2420, som skal bruges i Android-mobiler i den laveste prisklasse. Her går man især efter udviklingslande, hvor der er et stort marked for billige smartphones.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.