Artikel top billede

Adam D'Angelo (tv) i en samtale med Wired-journalisten Steven Levy.

Ung Facebook-milliardær røber: Det har jeg lært hos Zuckerberg

En ung Facebook-milliardær, der er kendt som et af de kvikkeste hoveder i it-branchen, fortæller, hvad han har lært af sin tid i Facebook.

Hvad lærer du, hvis du som helt ung er med til at opbygge et internetimperium?

27-årige Adam D'Angelo er en af de få personer, der kan svare på det spørgsmål. 

Sammen med sin ungdomskammerat Mark Zuckerberg var han med til skabe Facebook, og i dag har han et ejerskab på 0,8 procent af den enorme milliard-forretning.

Frem til 2008 var han teknologi-chef i Facebook, og i dag er han administrerende direktør og stifter af internetsiden Quora.

Sammen med sin makker i Quora, Charles Cheever, har det amerikanske finansmagasin Forbes nomineret Adam D' Angelo til at være et af de skarpeste hoveder i teknologi-branchen.

Og takket være sit medejerskab i Facebook er han i dag god for cirka 3,9 milliarder kroner (680 millioner dollar).

Men ud over pengene. Hvad har han så fået med sig fra Facebook?

Det er et af de spørgsmål, som D'Angelo svarer på i et nyt interview med tech-siden GigaOM. På baggrund af interviewet har vi fundet tre punkter, som du måske også kan drage nytte af, hvis du går rundt med iværksætter-drømme   

1. Eksekveringen er konge

Først og frememest skal du indse, at eksekveringen af dine ideer er vigtigere end selve ideen, lyder D'Angelos første råd.

"Facebook var ikke nogen ny idé. Men som jeg ser det, tog vi ideen og fokuserede på at eksekvere den korrekt. Det gjorde vi ved at have fokus på kvalitet og ved at skalere ideen," siger Adam D'Angelo i interviewet.

Det samme er tilfældet med Quora, der er en side, hvor brugere kan stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord og efterfølgende få svar på dem.

Det minder om det koncept, som du eksempelvis finder hos Yahoo! Answers. Forskellen er blot, at hos Quora er kvaliteten i svarene betydeligt højere.

På Yahoo! Answers lader det ofte til, at svarende er skrevet af tilfældige teenagers, men hos Quora er det meget ofte folk med viden og konkrete erfaringer om det pågældende område, der leverer svaret.

Har du eksempelvis et godt spørgsmål, der handler om Apples Steve Jobs, så er det ikke usandsynligt, at det hos Quora er en person, der har mødt eller arbejdet sammen med Steve Jobs, der besvarer dit spørgsmål.

2. Det er nødvendigt at give kontrollen fra sig

Når du bygger en succesrig virksomhed, vil den på et tidspunkt blive så stor, at du bliver nødt til at slippe nogle af tøjlerne.

"Du skal have det godt med at slippe kontrollen og finde folk, der gør ting bedre end dig selv. Quora klarer sig bedre i dag, fordi vi har opbygget et godt hold," siger Adam D' Angelo.

Hos Facebook startede Adam D' Angelo ligesom Mark Zuckerberg med at skrive kode. Men han måtte hurtigt begynde at påtage sig ledelsesopgaver.

Det samme er tilfældet hos Quora, hvor han også selv kodede i løbet af de første år.

"I dag koder jeg også indimellem. Men jeg føler, at jeg er egoistisk, når jeg gør det, fordi mens jeg koder, står der folk og venter på, at jeg tager beslutninger om andre opgaver, der risikerer at blive forsinkede," siger han.

I Silicon Valley er der hård kamp om de skarpeste og mest talentfulde ingeniører, og Adam 'D' Angelo fortæller, at han i dag bruger næsten al sin tid på at rekruttere nye medarbejdere, så Qoura kan stille med det absolut stærkeste hold.

3. Lav aldrig kortsigtede beslutninger

Som virksomhedsejer kan man indimellem føle sig presset til at foretage kortsigtede beslutninger.

Men i sin tid hos Facebook har Adam 'D' Angelo lært, at det såvidt muligt skal undgåes.

"Fokuser på det langsigtede. Gør hvad der skal til for at få virksomheden til at vokse og undgå at lave kortsigtede beslutninger," lyder hans råd.

Gør du det, vil du i sidste ende slå dine konkurrenter på ren og skær udholdenhed, mener D' Angelo.

Du kan læse hele interviewet med Adam D'Angelo her

Ønsker du at lære mere om Facebooks succes, bør du også læse denne artikel: 

Her er hvad du kan lære af Facebook-stifterens kanon-succes  

Læs også:
 
Iværksætter-tip: Sådan fik jeg min virksomhed på Techcrunch

Farvel til Steve Jobs - her er hvad du kan lære af ham
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.