Artikel top billede

Adam D'Angelo (tv) i en samtale med Wired-journalisten Steven Levy.

Ung Facebook-milliardær røber: Det har jeg lært hos Zuckerberg

En ung Facebook-milliardær, der er kendt som et af de kvikkeste hoveder i it-branchen, fortæller, hvad han har lært af sin tid i Facebook.

Hvad lærer du, hvis du som helt ung er med til at opbygge et internetimperium?

27-årige Adam D'Angelo er en af de få personer, der kan svare på det spørgsmål. 

Sammen med sin ungdomskammerat Mark Zuckerberg var han med til skabe Facebook, og i dag har han et ejerskab på 0,8 procent af den enorme milliard-forretning.

Frem til 2008 var han teknologi-chef i Facebook, og i dag er han administrerende direktør og stifter af internetsiden Quora.

Sammen med sin makker i Quora, Charles Cheever, har det amerikanske finansmagasin Forbes nomineret Adam D' Angelo til at være et af de skarpeste hoveder i teknologi-branchen.

Og takket være sit medejerskab i Facebook er han i dag god for cirka 3,9 milliarder kroner (680 millioner dollar).

Men ud over pengene. Hvad har han så fået med sig fra Facebook?

Det er et af de spørgsmål, som D'Angelo svarer på i et nyt interview med tech-siden GigaOM. På baggrund af interviewet har vi fundet tre punkter, som du måske også kan drage nytte af, hvis du går rundt med iværksætter-drømme   

1. Eksekveringen er konge

Først og frememest skal du indse, at eksekveringen af dine ideer er vigtigere end selve ideen, lyder D'Angelos første råd.

"Facebook var ikke nogen ny idé. Men som jeg ser det, tog vi ideen og fokuserede på at eksekvere den korrekt. Det gjorde vi ved at have fokus på kvalitet og ved at skalere ideen," siger Adam D'Angelo i interviewet.

Det samme er tilfældet med Quora, der er en side, hvor brugere kan stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord og efterfølgende få svar på dem.

Det minder om det koncept, som du eksempelvis finder hos Yahoo! Answers. Forskellen er blot, at hos Quora er kvaliteten i svarene betydeligt højere.

På Yahoo! Answers lader det ofte til, at svarende er skrevet af tilfældige teenagers, men hos Quora er det meget ofte folk med viden og konkrete erfaringer om det pågældende område, der leverer svaret.

Har du eksempelvis et godt spørgsmål, der handler om Apples Steve Jobs, så er det ikke usandsynligt, at det hos Quora er en person, der har mødt eller arbejdet sammen med Steve Jobs, der besvarer dit spørgsmål.

2. Det er nødvendigt at give kontrollen fra sig

Når du bygger en succesrig virksomhed, vil den på et tidspunkt blive så stor, at du bliver nødt til at slippe nogle af tøjlerne.

"Du skal have det godt med at slippe kontrollen og finde folk, der gør ting bedre end dig selv. Quora klarer sig bedre i dag, fordi vi har opbygget et godt hold," siger Adam D' Angelo.

Hos Facebook startede Adam D' Angelo ligesom Mark Zuckerberg med at skrive kode. Men han måtte hurtigt begynde at påtage sig ledelsesopgaver.

Det samme er tilfældet hos Quora, hvor han også selv kodede i løbet af de første år.

"I dag koder jeg også indimellem. Men jeg føler, at jeg er egoistisk, når jeg gør det, fordi mens jeg koder, står der folk og venter på, at jeg tager beslutninger om andre opgaver, der risikerer at blive forsinkede," siger han.

I Silicon Valley er der hård kamp om de skarpeste og mest talentfulde ingeniører, og Adam 'D' Angelo fortæller, at han i dag bruger næsten al sin tid på at rekruttere nye medarbejdere, så Qoura kan stille med det absolut stærkeste hold.

3. Lav aldrig kortsigtede beslutninger

Som virksomhedsejer kan man indimellem føle sig presset til at foretage kortsigtede beslutninger.

Men i sin tid hos Facebook har Adam 'D' Angelo lært, at det såvidt muligt skal undgåes.

"Fokuser på det langsigtede. Gør hvad der skal til for at få virksomheden til at vokse og undgå at lave kortsigtede beslutninger," lyder hans råd.

Gør du det, vil du i sidste ende slå dine konkurrenter på ren og skær udholdenhed, mener D' Angelo.

Du kan læse hele interviewet med Adam D'Angelo her

Ønsker du at lære mere om Facebooks succes, bør du også læse denne artikel: 

Her er hvad du kan lære af Facebook-stifterens kanon-succes  

Læs også:
 
Iværksætter-tip: Sådan fik jeg min virksomhed på Techcrunch

Farvel til Steve Jobs - her er hvad du kan lære af ham




IT-JOB

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Sports Connection ApS

IT Business Developers
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere