Artikel top billede

Apple kan være på vej med en lavpris-iPhone

Apple arbejder på en ny og billigere iPhone-model, der kan komme på markedet snart, skriver en amerikansk avis.

Apple arbejder i øjeblikket på at lancere en ny iPhone-model, der skal fungere som et billigere alternativ til den relativt bekostelige iPhone 5.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal, der traditionelt har ret troværdige kilder omkring den californiske virksomhed.

Avisen understreger dog, at det endnu er uvist om Apple vil sætte den nye iPhone-model i produktion.

Vælger Apple at gøre dette, vil den nye iPhone kunne lande i forbrugernes hænder allerede i slutningen af 2013.

Billigere materialer

Den nye billigere iPhone vil dog formodentligt blive bygget af billigere materialer, oplyser en kilde til Wall Street Journal.

Eksempelvis overvejer Apple at reducere omkostningerne ved at anvende en skal af polycarbonat i stedet for den bagside af aluminium, der sidder på iPhone 5.

De fleste andre komponenter i en kommende billigere iPhone vil sandsynligvis stamme fra den nuværende iPhone 5 og ældre iPhone-modeller. 

Ifølge Wall Street Journals kilder har Apple siden 2009 løbende overvejet at øge sine markedsandele ved at bygge en billigere udgave af iPhonen.

I forbindelse med lanceringen af iPhone 4 i 2010 havde Apple en række designs til en sådan telefon på tegnebrættet.

Planer blev skrottet

Planerne blev dog skrottet, da en række ledende Apple-folk frygtede, at det vil komplicere Apples meget strømlinede produktionsprocesser, hvis der sideløbende skulle produceres to nye iPhone-modeller.

Siden da er konkurrencen fra billigere telefoner med Android-styresystemet blevet intensiveret, og ifølge Wall Street Journal har de dyre iPhones især har svært ved at få fodfæste i Kina og andre af de såkaldte BRIK-lande. 

Læs også:
Rygterne tager til: Tim Cook antyder at et Apple-tv er på vej 

Få testet din it-viden i den helt store Apple-fanboy quiz

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.