Artikel top billede

Her er de sjoveste Kickstarter-projekter fra året der gik

Kickstarter har gjort status over 2012 og samlet årets højdepunkter. Se nogle af de mest interessante projekter her.

Efter nytår er det tid til at gøre status over året, der er gået, og det har fået crowdfunding-platformen Kickstarter til at kaste blikket tilbage på det forgange år. Kickstarter har lavet en "Best of 2012" præsentation med årets højdepunkter og de mest interessante og overraskende projekter.

I 2012 er der 2,2 millioner brugere fra 177 lande, der har bidraget med et samlet beløb på næsten to milliarder kroner til 18.109 forskellige projekter på Kickstarter. Det svarer til mere end 3.000 kroner i minuttet.

En stor del af brugerne har bidraget til mere end ét projekt. Kickstarter fortæller, at 50.000 brugere har bidraget til 10 eller flere projekter, og 452 brugere har støttet mere end 100 projekter hver.

Den mest populære kategori er "musik" med 5.067 succesfulde projekter, men spil har samlet flest penge - næsten en halv milliard kroner.

Der er nogle få projekter, som har klaret sig rigtig godt i 2012. Kun 17 projekter har krydset den magiske grænse på en million dollar. Rekorden blev sat af armbåndsuret Pebble, der samlede næsten 60 millioner kroner på Kickstarter.

Der er ikke kun smarte gadgets og nye opfindelser, der henter penge på Kickstarter. Det er også nye film, teater-stykker, bøger og kunstværker. Kickstarter fortæller, at 10 procent af alle film på den berømte Sundance-filmfestival nu er finansieret gennem denne platform. En af dem blev nomineret til en Oscar sidste år.

Elektroniske æg, kortspil og radioaktivitet

Det har været et meget stort år for spil på crowdfunding-tjenesten, som startede med, at den legendariske spilskaber Tim Schafer samlede næsten 20 millioner kroner til et nyt adventure-spil. Faktisk er det hele 2.796 nye spil, der er finansieret gennem Kickstarter i år.

Blandt de mere usædvanlige projekter er en helt ny skrifttype til den amerikanske by Chattanooga i Tennesseee, der samlede lidt over 50.000 kroner, et bus-stoppested i Georgia med det spændende navn "Love Shack", et elektronisk æg der skal måle luftkvaliteten og et kortspil til onde mennesker med titlen "Cards Against Humanity".

En Kickstarter-finansieret opera havde premiere i juni, et opfindersæt med krokodille-næb samlede mere end tre millioner kroner, og der blev samlet penge til en open source geiger-tæller, som skulle bruges til at måle radioaktivitet i Japan.

En flok skoleelever fra Kentucky fik støtte til at sende et kamera ud i rummet, design-firmaet Final Frontier udviklede en rumdragt til civile, og mange journalister brugte Kickstarter til at finansiere deres reporter-arbejde.

Kickstarter kunne også markere sit tre års jubilæum i år, og i oktober blev tjenesten åbnet for britiske projekter.

Men der er stadig plads til skøre og anderledes projekter. I december har en bruger friet til sin udkårne gennem et Kickstarter-projekt, og den populære tjeneste har også æret for, at der nu er sat tal på egern-populationen i en park i Atlanta.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere