Artikel top billede

Apple-chef: Derfor vil vi aldrig lave en billig telefon

Der er et stort marked for billige smartphones, men alligevel afviser Apples Phil Schiller alle rygter om en billig iPhone.

Apples åbenmundede marketingchef Phil Schiller afviser rygter om, at Apple er på vej med en billig udgave af iPhonen.

"På trods af at billige smartphones er enormt populære, bliver de aldrig en del af Apples fremtidige produktsortiment," siger Phil Schiller til den kinesiske avis Shanghai Evening News ifølge The Next Web.

I interviewet understreger Schiller, at selv om Apple kun sidder på 20 procent af smartphone-markedet, så sidder Apple på 75 procent af profitten i markedet.

Phil Schillers afvisning kommer, efter at den amerikanske avis Wall Street Journal i onsdags skrev, at Apple vil forsøge at øge sin markedsandele på blandt andet det kinesiske marked ved at producere en billigere iPhone.

Schiller: Vi skaber de bedste produkter
På det kinesiske marked er iPhonen blandt andet blevet udfordret af den relativt billige kinesiske kult-telefon Xiaomi.

Men i interviewet med den kinesiske avis siger Phil Schiller:

"I ethvert produkt, som Apple skaber, bruger vi kun den bedste teknologi, der er tilgængelig. Det inkluderer vores produktionsteknik, retinaskærmen og vores unibody-design, der er med til at skabe det bedste produkt på markedet."

Djævlen ligger dog ofte i detaljen, og Phil Schiller kan have valgt sine ord med stor omhu. 

Eksempelvis vil Apple næppe nogensinde beskrive et af sine kommende produkter som billig (cheap). Men det udelukker ikke nødvendigvis, at Apple på et tidspunkt vil lancere en telefon, der er 'billigere' end den eksisterende iPhone.

Det er værd at huske, at den afdøde Apple-chef Steve Jobs i 2010 leverede en lammende kritik af tablets på 7 tommer, som han kaldte for dødfødte.

Men som bekendt kunne Apple blot to år senere præsentere en iPad Mini, der ikke er på 7 tommer, men på 7,9 tommer.

Læs også:

Apple kan være på vej med en lavpris-iPhone

Nu kommer den kinesiske iPhone - har du hørt om den?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere