Artikel top billede

Skuffende salg af Microsofts Surface-computer

Ifølge den seneste analyse har Microsoft kun solgt en million eksemplarer af sin Surface-computer. Det er langt under forventningerne.

Microsofts tablet-pc har nu været på markedet i næsten tre måneder og de første tal tyder på, at salget har været meget skuffende. En analytiker hos UBS Investment Research, Brent Thill, anslår at Microsoft kun har solgt omkring en million eksemplarer af Surface i det fjerde kvartal af 2012. Det er halvdelen af hans oprindelige prognose på to millioner. Flere andre analytikere mener, at salget er endnu lavere. Det skriver New York Times.

Til sammenligning kunne Apple sælge tre millioner af sin nyeste iPad i de første tre dage efter lanceringen i november. Der er samlet solgt mere end 100 millioner iPads i løbet af tre år.  

Thill skriver i sin analyse, at det skuffende salg kan forklares med, at Surface RT kun kan købes i få butikker. Surface RT koster det samme som iPad, men har svært ved at konkurrere med Apples tablet-pc.

Der er større forventninger til Surface Pro, en high-end-version der kommer i denne måned, som skulle være et mere interessant alternativ til iPad. Den bruger kraftige Intel-processorer i stedet for ARM-chips og har dobbelt så meget hukommelse og lagerplads. Desuden er opløsningen større og den er i stand til at afvikle Windows 7-programmer.

Hos analysefirmaet IHS iSuppli anslår man, at der er solgt 1,3 millioner enheder med Windows RT i fjerde kvartal, men den mobile version af Windows 8 kører også på andre enheder end Surface, så det faktiske salg af Surface kan være lavere end en million.

Hos Microsoft fortæller man, at produktionen af Surface nu er udvidet og der arbejdes også på at finde nye distributions-kanaler for tablet-pc'en. Microsoft har ikke selv fremlagt konkrete salgstal for Surface RT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?