Artikel top billede

Skuffende salg af Microsofts Surface-computer

Ifølge den seneste analyse har Microsoft kun solgt en million eksemplarer af sin Surface-computer. Det er langt under forventningerne.

Microsofts tablet-pc har nu været på markedet i næsten tre måneder og de første tal tyder på, at salget har været meget skuffende. En analytiker hos UBS Investment Research, Brent Thill, anslår at Microsoft kun har solgt omkring en million eksemplarer af Surface i det fjerde kvartal af 2012. Det er halvdelen af hans oprindelige prognose på to millioner. Flere andre analytikere mener, at salget er endnu lavere. Det skriver New York Times.

Til sammenligning kunne Apple sælge tre millioner af sin nyeste iPad i de første tre dage efter lanceringen i november. Der er samlet solgt mere end 100 millioner iPads i løbet af tre år.  

Thill skriver i sin analyse, at det skuffende salg kan forklares med, at Surface RT kun kan købes i få butikker. Surface RT koster det samme som iPad, men har svært ved at konkurrere med Apples tablet-pc.

Der er større forventninger til Surface Pro, en high-end-version der kommer i denne måned, som skulle være et mere interessant alternativ til iPad. Den bruger kraftige Intel-processorer i stedet for ARM-chips og har dobbelt så meget hukommelse og lagerplads. Desuden er opløsningen større og den er i stand til at afvikle Windows 7-programmer.

Hos analysefirmaet IHS iSuppli anslår man, at der er solgt 1,3 millioner enheder med Windows RT i fjerde kvartal, men den mobile version af Windows 8 kører også på andre enheder end Surface, så det faktiske salg af Surface kan være lavere end en million.

Hos Microsoft fortæller man, at produktionen af Surface nu er udvidet og der arbejdes også på at finde nye distributions-kanaler for tablet-pc'en. Microsoft har ikke selv fremlagt konkrete salgstal for Surface RT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.