Artikel top billede

YouTube laver dansk aftale - penge på vej til musikere

Nu vil YouTube betale for at afspille dansk musik.

En stor aftale mellem Koda og YouTube er tæt på at blive skrevet under.

Det kan betyde, at danske musikere får betaling for de mange tusinde afspilninger af musik, som YouTube står for.

Koda har tidligere peget på YouTube som den største musiktjeneste i Danmark, der ikke kompenserer komponister og sangskrivere for brug af musikken. Derfor er det en skelsættende aftale, der er under opsejling, skriver Koda i en pressemeddelelse.

Aftalen er ikke endelig forhandlet på plads, men der skulle være enighed om de overordnede principper, og Koda regner med, at en licensaftale kan træde i kraft til februar, hvor der kommer en dansk udgave af YouTube.

"Vi har ikke den endelige aftale helt på plads, men vi er glade for, at vi er nået til enighed med Google om de overordnede principper. Ikke mindst de økonomiske. Vi arbejder videre med de tekniske udfordringer i forhold til, hvordan indtægterne fra YouTube præcist skal fordeles," skriver kommunikationschef i Koda Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Fra promovering til penge

YouTube er kendt som en promoveringskanal for musikere, men de senere år har rettighedsorganisationer forsøgt at få Google til at erkende, at der også bør afregnes for afspilningerne. I Tyskland og England har det betydet, at musikvideoer er blevet taget af YouTube på grund af uenigheden.

"Vi synes, YouTube er en god ting for dansk musikliv. Vi er glade for, at vi er så tæt på en løsning, for dermed sikrer vi nu en indtjening til de danske kunstnere. Vi står på mål for, at dem, der har skrevet musikken, også får penge for det," siger kommunikationschefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere