Artikel top billede

Glæd dig: Her er alle de kommende funktioner i det nye Mega

Søndag gik den nye cloud-tjeneste Mega i luften. Men det er stadig kun en beta-version. Læs her om alle de funktioner, der stadig mangler.

Den selvudnævnte super-hacker, iværksætter, mangemillionær og pirat-anklagede Kim Dotcom (født Schmitz i Tyskland) havde sat alle sejl til for at søsætte sin nye store cloud-lagringstjeneste Mega søndag morgen. Det skulle ske på årsdagen for hans dramatiske anholdelse i New Zealand, som samtidig satte et punktum for forgængeren Megaupload. Budskabet var tydeligt; Dotcom er tilbage og han er stærkere end nogensinde.

Men Mega er slet ikke færdig. Det er stadig en betaversion og der mangler mange af de funktioner, der kendes fra tilsvarende tjenester. Det er allerede muligt at uploade og hente filer, men det anbefales kun at bruge Google Chrome browseren. I dette blogindlæg beskrives en række af problemerne med aktuelle browsere.

Internet Explorer 10 fungerer også fint, men der er problemer med håndteringen af hukommelsen, som betyder at man skal lukke og genåbne fanebladet hver gang man har uploadet et par hundrede megabyte. De ældre versioner af IE mangler stort set alle nødvendige funktioner. "Men de er gode til at vise tekst," som Mega udtrykker det.

I Firefox og Opera er der ingen mulighed for at skrive filer i JavaScript, og det samme gælder for Apples Safari-browser.

Det må formodes at browser-understøttelsen bliver bedre i kommende versioner. I et andet blog-indlæg beskriver Mega de mange funktioner, som endnu ikke er implementeret. Det er omkring halvdelen af de planlagte funktioner, som ikke er færdige endnu.

Den nuværende version er browserbaseret, men der arbejdes på at Mega kan "mountes" direkte i filsystemet under Windows, Linux og Mac OS X. Dermed kommer Mega til at fungere ligesom Dropbox, hvor man kan trække filer direkte over i en særlig mappe.

Der arbejdes også på en synkroniserings-funktion, så filerne automatisk bliver replikeret på tværs af platforme. Det kendes også fra Dropbox og lignende tjenester.

Den afgørende forskel i forhold til andre storage-tjenester er så, at filerne bliver krypteret allerede på klienten og brugeren kan nemt dele filen ved at sende et specielt link, der peger til cloud-tjenesten.

Der arbejdes også på mobile apps, men der er ingen melding om, hvornår der bliver app-adgang under iOS og Android.

Mega fortæller at man arbejder på en integreret tekstbehandling, regneark og kalender, ligesom det kendes fra Google Dokumenter, og der kommer en messaging-tjeneste, hvor brugerne kan skrive til hinanden - naturligvis med fuld kryptering. Der skal også etableres en OpenPGP og S/MIME gateway.

Foruden links til enkelte filer bliver der mulighed for at sende links til hele foldere, hvor indholdet så vises fuldt opdateret, og der skal implementeres en mulighed for, at brugere som ikke er logget ind kan sende filer sikkert til Mega-brugere.

Der er 50 gigabyte fri plads til alle på tjenesten, og man kan betale for at få yderligere plads.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.