Artikel top billede

Glæd dig: Her er alle de kommende funktioner i det nye Mega

Søndag gik den nye cloud-tjeneste Mega i luften. Men det er stadig kun en beta-version. Læs her om alle de funktioner, der stadig mangler.

Den selvudnævnte super-hacker, iværksætter, mangemillionær og pirat-anklagede Kim Dotcom (født Schmitz i Tyskland) havde sat alle sejl til for at søsætte sin nye store cloud-lagringstjeneste Mega søndag morgen. Det skulle ske på årsdagen for hans dramatiske anholdelse i New Zealand, som samtidig satte et punktum for forgængeren Megaupload. Budskabet var tydeligt; Dotcom er tilbage og han er stærkere end nogensinde.

Men Mega er slet ikke færdig. Det er stadig en betaversion og der mangler mange af de funktioner, der kendes fra tilsvarende tjenester. Det er allerede muligt at uploade og hente filer, men det anbefales kun at bruge Google Chrome browseren. I dette blogindlæg beskrives en række af problemerne med aktuelle browsere.

Internet Explorer 10 fungerer også fint, men der er problemer med håndteringen af hukommelsen, som betyder at man skal lukke og genåbne fanebladet hver gang man har uploadet et par hundrede megabyte. De ældre versioner af IE mangler stort set alle nødvendige funktioner. "Men de er gode til at vise tekst," som Mega udtrykker det.

I Firefox og Opera er der ingen mulighed for at skrive filer i JavaScript, og det samme gælder for Apples Safari-browser.

Det må formodes at browser-understøttelsen bliver bedre i kommende versioner. I et andet blog-indlæg beskriver Mega de mange funktioner, som endnu ikke er implementeret. Det er omkring halvdelen af de planlagte funktioner, som ikke er færdige endnu.

Den nuværende version er browserbaseret, men der arbejdes på at Mega kan "mountes" direkte i filsystemet under Windows, Linux og Mac OS X. Dermed kommer Mega til at fungere ligesom Dropbox, hvor man kan trække filer direkte over i en særlig mappe.

Der arbejdes også på en synkroniserings-funktion, så filerne automatisk bliver replikeret på tværs af platforme. Det kendes også fra Dropbox og lignende tjenester.

Den afgørende forskel i forhold til andre storage-tjenester er så, at filerne bliver krypteret allerede på klienten og brugeren kan nemt dele filen ved at sende et specielt link, der peger til cloud-tjenesten.

Der arbejdes også på mobile apps, men der er ingen melding om, hvornår der bliver app-adgang under iOS og Android.

Mega fortæller at man arbejder på en integreret tekstbehandling, regneark og kalender, ligesom det kendes fra Google Dokumenter, og der kommer en messaging-tjeneste, hvor brugerne kan skrive til hinanden - naturligvis med fuld kryptering. Der skal også etableres en OpenPGP og S/MIME gateway.

Foruden links til enkelte filer bliver der mulighed for at sende links til hele foldere, hvor indholdet så vises fuldt opdateret, og der skal implementeres en mulighed for, at brugere som ikke er logget ind kan sende filer sikkert til Mega-brugere.

Der er 50 gigabyte fri plads til alle på tjenesten, og man kan betale for at få yderligere plads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere