Artikel top billede

Otte simple trick, der vil få dig til at elske Apples Safari

Ved du, hvordan du får hjemmesider til at tro, at din Mac er en iPad? Få svar på det og meget andet i denne artikel.

Sidder du foran en Mac nu?

Så er der også en ret stor sandsynlighed for, at du jævnligt bruger Apples standard-browser, Safari.

Men spørgsmålet er, om du også kender alle de små hverdags-trick til Safari, der gør det lidt hurtigere og lidt lettere, når du surfer rundt på nettet?

Hvis ikke, bør du tjekke de her otte trick til Safari 6, som kan gøre dig til en lidt skarpere web-surfer.

1. Åbn en side i en ny fane

Du kan åbne et link i en ny fane, hvis du blot trykker på cmd-tasten samtidig med, at du klikker på linket.

Men også når du manuelt indtaster en internetadresse i Safaris adresselinje, er det muligt at åbne en side i en nye fane eller et helt nyt vindue. Det kræver blot, at du trykker henholdsvis 'cmd + enter' og 'shift + enter', når du har skrevet adressen.

2. Genåbn lukkede vinduer

Fedtfingre kan forårsage mange katastrofale fejlklik på internettet. Men har du ved et uheld lukket et vindue i Safari, skal du ej fortvivle.

Du kan blot klikke på menupunktet "historie" og vælge "Åbn det sidst lukkede vindue igen" eller "åbn alle vinduer fra sidste session igen."

3. Hop direkte til adresselinjen

Sidder du med dine hænder på tastaturet, men har brug for at hoppe videre til en ny adresse på internettet? Så kan du flytte cursoren direkte til browserens adresselinjen uden at gribe ud efter musen.

Du skal blot taste 'cmd + l'.

4. Gem hurtigt et bogmærke

Den hurtigste måde at gemme et bogmærke på er ved at bruge drag'n'drop. 

Vil du eksempelvis gemme et bogmærke til ComON, skal du blot tage fat i ComON-ikonet i adresselinjen og flytte ikonet ned i bogmærkelinjen. 

Bogmærkelinjen er den linje, som du finder lige under adresselinjen.

Sådan forvandler du Safari til iPhone eller iPad

5. Omdøb et bogmærke

Nej, det er ikke vildt smart at have et synligt link til en jobsøgningsside i bogmærkelinjen på din arbejdscomputer. 

Heldigvis er det ret hurtigt at omdøbe et bogmærke. Det kræver blot, at du laver et langt klik på bogmærket, hvor du holder din museknap eller trackpad nede i et par sekunder. 

Herefter får du mulighed for at ændre bogmærkets navn.

6. Se alle faneblade

Det kan hurtigt blive uoverskueligt, hvis man har mange faneblade åbent på én gang.

Men hvis du laver en "knibe-bevægelse" med to fingre på din Macs trackpad, får du et hurtigt overblik over indholdet i alle dine åbne faneblade. Herefter kan du bladre mellem de åbne faneblade ved at stryge to fingre til enten venstre eller højre med to fingre på trackpad'en. 

7. Ændre størrelsen på tekstbokse

Du har måske prøvet at skulle skrive en længere tekst i en tekstboks på en hjemmeside. 

Hvis tekstboksen ikke er særlig stor, kan det være enormt frustrerende, fordi du ikke kan overskue teksten i sin helhed.

Men i Safari (og andre browsere) kan du let ændre på det. I de fleste tekstbokse på nettet kan du ganske enkelt bruge musemarkøren til at tage ved i det ene hjørne og ændre tekstboksens størrelse. 

8. Simuler andre browsere

Kan du bedre lide ComON's responsive mobilside, end den du møder, når du logger ind med din almindelige computer? 

Så kan du også hente den frem med Safari. Det kræver blot, at du får Safari til at simulere browseren på en iPhone eller iPad.

Det gør du ved at gå ind indstillings-menuen, vælge "Avanceret" og sætte flueben i boksen "Vis Udviklermenuen i menulinjen". 

Herefter dukker der et nyt punkt op i menulinjen, der hedder "Udvikler". Her vælger du punktet "Brugeragent" og dernæst den browser, som du ønsker, at Safari skal simulere.

Safari kan naturligvis også simulere mange andre browsere. Heriblandt Internet Explorer, Firefox eller Google Chrome.

Læs også:

Her er 10 simple og smarte trick til Chrome 

Her er otte apps, som alle Mac-ejere bør hente
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.